2019. október 31. 09:20
MTI

Mínusz 55,7 százalék. Tragédia így sem történt.

Jelentősen zsugorodott a Samsung Electronics működési nyeresége a szeptember végével záródott negyedévben, elsősorban a félvezetők iránti csökkenő kereslet miatt.  

A dél-koreai elektronikai konszern csütörtökön azt közölte, hogy a negyedéves működési eredménye 7780 milliárd won (6,7 milliárd dollár, 100 won 25,45 forint) volt. Ez 55,7 százalékos esés éves összevetésben, de így is minimálisan magasabb lett a szakértők által vártnál. Az előző negyedévhez képest a működési profit 17,9 százalékkal nőtt.

A Samsung bevétele a szeptember végével záródott három hónapban 62 ezer milliárd won (53,4 milliárd dollár) volt, ami 5,3 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál, de 10,5 százalékkal magasabb az előző negyedévinél.

A cég mobilgyártó ágazatának a működési nyeresége éves szinten 32 százalékkal, 2900 milliárd wonra nőtt, a  félvezetőgyártó ágazatának a működési profitja ugyanakkor mintegy 75 százalékkal, 3100 milliárd wonra zuhant. A Samsung Electronics világelső a televíziók, memória áramkörök és okostelefonok gyártásában.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.