2p

A cseh versenyhatóság engedélyezte, hogy az AutoWallis felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, a zárási feltételek teljesítése után a magyar cégcsoport várhatóan az idei első félévben beléphet Csehország autókiskereskedelmi piacára - közölte az AutoWallis hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az AutoWallis az újabb tranzakcióval Csehország három városában jelenhet meg tevékenységével, kezdetben a BMW márkára fókuszálva. Kiemelték, ezzel az AutoWallis eddigi tevékenységi területe, a magyar és a szlovén mellett a cseh autókiskereskedelmi piacon is jelen lesz. Nagykereskedelmi üzletága ugyanakkor  a régió 16 országában forgalmaz több neves autómárkát.

A tájékoztatás szerint az AutoWallis árbevételének több mint fele már eddig is a nemzetközi piacokról származott, ami a jövőben tovább bővülhet. Ismertették, hogy a tranzakció első lépésében az üzletágat képviselő NC Auto s.r.o. 80 százalékát vásárolják meg, amit két éven belül a fennmaradó részesedés megszerzésével 100 százalékra növelnek.

Utoljára a saját márkás autómegosztójáról jöttek hírek
Utoljára a saját márkás autómegosztójáról jöttek hírek
Fotó: autowallis

Az AutoWallis csoport árbevétele a márciusban közzétett gyorsjelentés szerint 2023-ban 36 százalékkal 366 milliárd forintra nőtt, EBITDA-eredménye (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) ezzel megegyező mértékben 19,7 milliárd forintra ugrott. Nettó eredménye 14 százalékkal 9,8 milliárd forintra emelkedett.

Az AutoWallis részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a papír árfolyama 88,60 forint minimumot és 168 forint maximumot ért el, hétfőn záráskor 147 forint volt az árfolyam.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!