2018. február 22. 11:16

A magyar állam, mint tulajdonos, részesül a tavalyi eredményből.

Idén osztalékot fizet az Erste Bank Hungary- mondta kérdésünkre egy mai tájékoztatón Jelasity Radován, a bank elnök-vezérigazgatója. Mivel a magyar állam is tulajdonos 15 százalék erejéig a bankban egy 2016-os megállapodás eredményeként, ezt azt jelenti, hogy a költségvetés nem várt bevételekkel számolhat idén.

Jó évet zárt tavaly a bank Jó évet zárt tavaly a bank

Jelasity érdeklődésünkre elmondta továbbá, hogy bár még nem állnak rendelkezésre a végleges számok, de a pénzintézet jó évet zárt tavaly. A lakossági üzletágban egyelőre még várat magára a fellendülés, de a vállalati hitelpiacon az előző évben is szép eredményeket értek el.

A hitelállományuk összességében akkora mértékben bővült, hogy élni tudnak a tranzakciós illetéknél nyújtott kedvezménnyel. A tavalyi évi teljesítmény alapján nyílt erre lehetőségük először a bankoknak, azzal a kikötéssel, hogy a kedvezmény a hitelállomány növekedése 0,6 százalékáig jár, összege pedig nem haladhatja meg a tranzakciós illeték 80 százalékát, illetve 300 millió forintot.

A tájékoztató apropója az a garancia-megállapodás volt, amit a bank kötött az Európai Befektetési Alappal. A 67 millió eurós értékű csomagot két év alatt kell kihelyezni a kis- és középvállalati körben. Az így elérhető hitel kondíciója kedvezőbb lesz, mint ami jelenleg elérhető - közölte kérdésünkre Győr Tamás, az Erste vállalati üzletfejlesztési vezetője. A lehetőség csak az új hitelekhez jár, tehát hitelkiváltásra nincs mód.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.