2018. február 22. 11:16

A magyar állam, mint tulajdonos, részesül a tavalyi eredményből.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Idén osztalékot fizet az Erste Bank Hungary- mondta kérdésünkre egy mai tájékoztatón Jelasity Radován, a bank elnök-vezérigazgatója. Mivel a magyar állam is tulajdonos 15 százalék erejéig a bankban egy 2016-os megállapodás eredményeként, ezt azt jelenti, hogy a költségvetés nem várt bevételekkel számolhat idén.

Jó évet zárt tavaly a bank Jó évet zárt tavaly a bank

Jelasity érdeklődésünkre elmondta továbbá, hogy bár még nem állnak rendelkezésre a végleges számok, de a pénzintézet jó évet zárt tavaly. A lakossági üzletágban egyelőre még várat magára a fellendülés, de a vállalati hitelpiacon az előző évben is szép eredményeket értek el.

A hitelállományuk összességében akkora mértékben bővült, hogy élni tudnak a tranzakciós illetéknél nyújtott kedvezménnyel. A tavalyi évi teljesítmény alapján nyílt erre lehetőségük először a bankoknak, azzal a kikötéssel, hogy a kedvezmény a hitelállomány növekedése 0,6 százalékáig jár, összege pedig nem haladhatja meg a tranzakciós illeték 80 százalékát, illetve 300 millió forintot.

A tájékoztató apropója az a garancia-megállapodás volt, amit a bank kötött az Európai Befektetési Alappal. A 67 millió eurós értékű csomagot két év alatt kell kihelyezni a kis- és középvállalati körben. Az így elérhető hitel kondíciója kedvezőbb lesz, mint ami jelenleg elérhető - közölte kérdésünkre Győr Tamás, az Erste vállalati üzletfejlesztési vezetője. A lehetőség csak az új hitelekhez jár, tehát hitelkiváltásra nincs mód.