2019. január 29. 10:25
MTI

11 milliárd dollárból csipgyárat építenek az ország déli részén.

Az Intel újabb több milliárd dolláros befektetést hajt végre Izraelben. Móse Kahlón izraeli pénzügyminiszter jelentette be, hogy az amerikai cég 10,9 milliárd dollárt költ egy új csipgyártó létesítmény építésére a dél-izraeli Kiriat-Gatban, ami több ezer új munkahelyet teremt.

Az Intel tavaly májusban döntött arról, hogy ugyancsak Kiriat-Gatban már működő csipgyárát 5 milliárd dollár befektetéssel fejleszti 2018 és 2020 között. Az Intel Izrael egyik legnagyobb munkaadója és exportálója, számos új termékét Izraelben fejleszti.

A 11 milliárd dollár a ma délelőtti árfolyamon a következőképp néz ki forintban:

3,047,978,580,193 HUF

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.