2019. január 29. 10:25
MTI

11 milliárd dollárból csipgyárat építenek az ország déli részén.

Az Intel újabb több milliárd dolláros befektetést hajt végre Izraelben. Móse Kahlón izraeli pénzügyminiszter jelentette be, hogy az amerikai cég 10,9 milliárd dollárt költ egy új csipgyártó létesítmény építésére a dél-izraeli Kiriat-Gatban, ami több ezer új munkahelyet teremt.

Az Intel tavaly májusban döntött arról, hogy ugyancsak Kiriat-Gatban már működő csipgyárát 5 milliárd dollár befektetéssel fejleszti 2018 és 2020 között. Az Intel Izrael egyik legnagyobb munkaadója és exportálója, számos új termékét Izraelben fejleszti.

A 11 milliárd dollár a ma délelőtti árfolyamon a következőképp néz ki forintban:

3,047,978,580,193 HUF

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.