3p

A sok botrányt okozó puncs.hu-t üzemeltető cégnek még mindig nagyon jól megy.

Rég eltűntek már azok az idők, hogy sugarbaby-k képei borították Budapestet, a puncs.hu azonban továbbra is működik, napsütötte képekkel kínálgatva a luxuséletét. Ez a portál mögött álló cég üzemeltetőinek sem lehet ismeretlen, elég csak ránézni az Ntice Kft. beszámolójára.

Egy év alatt 16 millió forinttal emelkedett a vállalkozás árbevétele, 2023-ban már 275 millió forint folyt be a konyhára, kizárólag Magyarországról. Ez az oldal modelljét ismerve feltételezhetően a prémium, és más pluszszolgáltatásokat nyújtó előfizetésekbő folyhatott be, valamint hirdetésekből.

Luxuséletet ígérve hirdeti magát a puncs.hu
Luxuséletet ígérve hirdeti magát a puncs.hu

Az üzleti tevékenység eredménye a bevételek és a ráfordítások elszámolása után 99,5 millió forint lett, míg az adózott eredmény 92,27 millió. Ezzel egyébként az Ntice valamennyivel kevésbé profitábilis évet zárt, mint 2022-ben, hiszen akkor több mint 108 millió forintot hozott a sugarbaby-biznisz.

Jól megy az üzlet

Az Ntice nem ad okot panaszra, hiszen a cég évek óta viszonylagos biztossággal nyereséget tud hozni a tulajdonosának, az ügyvezetőként szintén Weiler Pétert megjelölő Dating Central Europe Zrt.-nek. Ha ezen vállalat neve ismerős, az nem véletlen, ugyanis ugyanaz a vállalat, amely többségitulajdon-részét a 24.hu cikke alapján még 2019 júniusában vásárolta meg a Liechtensteinben bejegyzett Russmedia International az akkor Hernádi Zsolthoz köthető Gran Private Equitytől, a Mol-vezér akkor szállt ki a randioldal-bizniszből.

Már hagyományos módon Weiler Péter, mint a tulajdonos cég, és a leányvállalat képviselője, állapodott meg ismételten saját magával az osztalékfizetésről, és a 2023-ban elért eredmény teljes egészében kivették a cégből,

azaz a sugarbaby-k 92,27 millió forintos osztalékot hoztak össze a tulajdonosnak.

Kötelezettségek, követelések

A cég a kötelezettségek sorában nagyjából 20 millió forintot tüntetett fel, ezek mind rövid lejáratú adósságok, amelyek nagyjából fele-fele arányban oszlottak meg a beszállítókkal szembeni kötelezettségek, és az egyéb, meg nem nevezett tételek közt. A tárgyév végén a vállalkozásnak 85 millió forintnyi kintlévősége akadt. Ennek pontos mibenléte az aktuális beszámolóból nem derült ki, egy évvel korábban azonban arról számoltak be, hogy az anyacég Dating Central Europe több mint 80 millió forinttal tartozik az Ntice Kft. felé, azaz ezúttal is minden bizonnyal erről lehet szó.

Mi a helyzet a többi céges érdekeltséggel?

Az Ntice Kft. körül több másik cég is feltűnik, de kezdjük elsőként az anyacéggel, a Dating Central Europe Zrt.-vel, amely szintén április 24-én, jóval a határidő előtt leadta a beszámolóját. Az egyebek mellett például a Randivonal, a Szépvagy.hu, a Melegrandi, valamint a Csajok és Pasik oldalakat is üzemeltető vállalkozás a 2023-as évet 758 millió forintos értékesítésből származó árbevétel mellett 92,5 millió forintos adózott eredménnyel zárta, osztalékot nem fizetett.

Az Ntice leánya, a Rich Group Kft. is közzétette eredményét, a beszédes nevű cég egyebek mellett a RichLife.hu luxuspiacteret, valamint a RichLove.hu, magát a gazdagok társkeresőjeként hirdető portált üzemelteti. A vállalkozás 2023-ban kifejezetten gyengécske évet zárt, és 45,6 millió forintos árbevétele mellett mindössze 750 ezer forint adózott eredményt tudott felmutatni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!