2019. május 30. 15:27

Emelkedett a bevétel és a nyereség is a soproni kaszinónál, így több osztalék juthatott a Garancsi István zsebébe is.

A korábbinál is jobb évet zárt a soproni kaszinó üzemeltetéséért felelős CAI Hungary Kft. 2018-ban. Ennek tulajdonosa a Casino Sopron Kft.-n és a székesfehérvári focicsapatot birtokló Futball Invest 2007 Kft.-n keresztül Garancsi István. Az Orbán Viktor kötélbarátjának is nevezett milliárdos üzletember a korábbinál is nagyobb hasznot húzhatott a soproni egységből. De kezdjük az elején.

A CAI Hungary kasszájába 4,2 milliárd forint árbevétel folyt be a korábbi 3,6 milliárd után, ami jelentős, 16 százalékos növekedés eredménye. Ennek zömét, 3,6 milliárdot a pénznyerő automatáknak köszönhetik a tulajdonosok, míg az asztali játékokból 546 millióra tett szert a kaszinó. A cégre eső borravaló fele pedig 82 milliót tett ki.

Az árbevételhez hasonló mértékben emelkedtek a kiadások is arányaiban. Anyagjellegűként 1,1 milliárdot számoltak el, ami 9 százalékkal haladja meg a 2017-es szintet, személyi jellegűként pedig 16 százalékkal többet, 534 milliót számoltak el. Ebből a 81 foglalkoztatott bérköltsége 369 milliót tett ki, így a kaszinóban jellemző átlagbér 380 082 forintra jön ki a 2017-es 335 514 forint után.

Mindezek után üzemi szinten is emelkedett a kaszinó nyeresége, 1,08 milliárd után 1,2 milliárdot könyvelhettek el, amit a pénzügyi nyereség még tovább növelt közel 80 millió forinttal. 120 millió forintnyi adó megfizetése után végül 1,23 milliárd maradt a cég kasszájában, melyet - az előző évhez hasonlóan - szinte teljes egészében kivettek osztalék formájában a tulajdonosok.

1,2 milliárd forint kifizetéséről döntöttek az előző évi 1 milliárd forint után.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.