<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Viszik, mint Mészáros Lőrinc felesége a kávéjába a cukrot.

A szerző facebookos posztja szerint múlt hétvégétől kapható Várkonyi Andrea első könyve, és továbbra is úgy tűnik, jó üzlet lesz ez a hírességnek. Az "És ezt lehet?" című kiadvány ugyanis már az első napok adatait is begyűjtve jelenleg a nyolcadik helyen áll a Bookline heti rendelési sikerlistáján.

Ez a megelőző hét nap adatait gyűjtő, naponta és automatikusan frissülő lista a szájt leírása szerint elég pontos képet ad a magyar olvasói érdeklődés alakulásáról, mert kizárólag a vállalat magyarországi könyveladásai alapján készül. A lista generálása során a rendszer ki is szűri a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, tankönyv és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket, szóval a rangsor vélhetőleg tényleg nagyon pontosan azt mutatja meg, hogy mire kíváncsi, mire költ a civil magyar olvasó.

Várkonyi könyve ugyanakkor a keddi állás szerint nem az alap, 4999 forintos áron kapható, hanem a 4000 forintos, a kiadói plecsni szerint "extra" áron. A Bookline akciósan megnevezett, szintén kedvezményes áron kínált könyveinél nincs ott ez a plecsni, ez tehát megmagyarázhatja, Várkonyi könyvét miért nem szűrte ki a rendszer a toplista megjelenítésénél, míg a többi, nem extrán, csak mezei módon akciózott kiadványt igen. Egyébként nem a Várkonyi-szöveg az egyetlen "extra áron" olcsósított cím a toplistán, tehát Mészáros Lőrinc felesége ebben az értelemben nem részesült különleges bánásmódban.

Várkonyi könyvét egyébként a Jaffa Kiadó jelenteti meg, mely a Libri-Bookline Csoport tagja. A Libri-Bookline-ba idén februárban szállt be kisebbségi tulajdonosként a kormánynak kedves, és százmilliárdokkal megtámogatott egyetemi entitás, a Matthias Corvinus Collegium Alapítvány. A Libri-Bookline Csoport a Libri-Bookline Zrt. irányításával a hazai könyvkereskedelmi piac közel 50, míg a könyvkiadói piac 15-20 százalékát uralja, számos magyar kiadó 100 százalékban az övék, a Jaffa Kiadónak pedig 50 százalékos tulajdonosai.

Az "És ezt lehet?" Várkonyi önéletrajzi ihletésű self-help - és az első beszámolók szerint self-fényező - könyve. A kiadványról a 444 írt alapos kritikát, melyből egymilliárd dolog kiderül a szerzőről, mások mellett az is, hogy Várkonyi négy cukorral issza a kávét, csak hogy a cikk elejére beszúrt rejtvényt is feloldjuk végre.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.