2p

Viszik, mint Mészáros Lőrinc felesége a kávéjába a cukrot.

A szerző facebookos posztja szerint múlt hétvégétől kapható Várkonyi Andrea első könyve, és továbbra is úgy tűnik, jó üzlet lesz ez a hírességnek. Az "És ezt lehet?" című kiadvány ugyanis már az első napok adatait is begyűjtve jelenleg a nyolcadik helyen áll a Bookline heti rendelési sikerlistáján.

Ez a megelőző hét nap adatait gyűjtő, naponta és automatikusan frissülő lista a szájt leírása szerint elég pontos képet ad a magyar olvasói érdeklődés alakulásáról, mert kizárólag a vállalat magyarországi könyveladásai alapján készül. A lista generálása során a rendszer ki is szűri a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, tankönyv és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket, szóval a rangsor vélhetőleg tényleg nagyon pontosan azt mutatja meg, hogy mire kíváncsi, mire költ a civil magyar olvasó.

Várkonyi könyve ugyanakkor a keddi állás szerint nem az alap, 4999 forintos áron kapható, hanem a 4000 forintos, a kiadói plecsni szerint "extra" áron. A Bookline akciósan megnevezett, szintén kedvezményes áron kínált könyveinél nincs ott ez a plecsni, ez tehát megmagyarázhatja, Várkonyi könyvét miért nem szűrte ki a rendszer a toplista megjelenítésénél, míg a többi, nem extrán, csak mezei módon akciózott kiadványt igen. Egyébként nem a Várkonyi-szöveg az egyetlen "extra áron" olcsósított cím a toplistán, tehát Mészáros Lőrinc felesége ebben az értelemben nem részesült különleges bánásmódban.

Várkonyi könyvét egyébként a Jaffa Kiadó jelenteti meg, mely a Libri-Bookline Csoport tagja. A Libri-Bookline-ba idén februárban szállt be kisebbségi tulajdonosként a kormánynak kedves, és százmilliárdokkal megtámogatott egyetemi entitás, a Matthias Corvinus Collegium Alapítvány. A Libri-Bookline Csoport a Libri-Bookline Zrt. irányításával a hazai könyvkereskedelmi piac közel 50, míg a könyvkiadói piac 15-20 százalékát uralja, számos magyar kiadó 100 százalékban az övék, a Jaffa Kiadónak pedig 50 százalékos tulajdonosai.

Az "És ezt lehet?" Várkonyi önéletrajzi ihletésű self-help - és az első beszámolók szerint self-fényező - könyve. A kiadványról a 444 írt alapos kritikát, melyből egymilliárd dolog kiderül a szerzőről, mások mellett az is, hogy Várkonyi négy cukorral issza a kávét, csak hogy a cikk elejére beszúrt rejtvényt is feloldjuk végre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!