2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A máltai Universal Air légitársaság heti két járatot indít a Málta-Pécs-München útvonalon március 26-tól kezdődően.

A vállalat közleményében ismerteti, hogy a pogányi légikikötőt használó járatai március 26. és október 22. között keddenként és péntekenként közlekednek Pécs érintésével a Málta-München útvonalon - tájékoztat az MTI. Az Universal Air légitársaság március elején indította el regionális, a Földközi-tenger tágabban vett térségét kiszolgáló légiközlekedési tevékenységét, Dash 8-400 típusú repülőgépeivel.

Az Universal Air beköti Pécset az európai légihálózatba.
Az Universal Air beköti Pécset az európai légihálózatba.
Fotó: Universal Air

Közölték azt is, hogy a következő hetekben a társaság további úti célokat jelent be, a járatok között lesz, amely Athén, Palermo, Ibiza és Korfu reptereit célozza meg. A timesofmalta.com hírportál múlt heti közlése szerint a Universal Air légitársaság újonc a légiközlekedési piacon, s a most induló járatokkal kezdi el a menetrendszerinti utasszállítást.

München és Pécs között 1 óra 20 perc, Pécs és Málta között 2 óra 20 perc lesz a menetidő - teszi házzá az Airportal. A légitársaság 2022 nyarán kezdte meg működését máltai székhellyel, flottájában egy 12 éves, 78 utas szállítására berendezett Dash 8-as teljesít szolgálatot. Emellett a cég rendelkezik még két, 33 év körüli, 37 utas szállítására alkalmas De Havilland Canada DHC-8-100-as repülőgéppel, de ezeket jelenleg tárolják az internetes flottanyilvántartás szerint.

A pécsi önkormányzat korábbi közleménye szerint annak köszönhetően indulhat el 18 év után ismét mentrendszerinti repülőjárat a város melletti reptérről, hogy a helyhatóság a helyi iparkamarával és az egyetemmel közösen kereste a lehetőséget a baranyai vármegyeszékhely és Dél-Németország légi összeköttetése érdekében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!