2019. február 21. 10:03
mfor.hu

A szexuális ragadozók kisgyerekes videók kommentszekcióiban kommunikálnak egymással, és osztanak meg gyerekpornót. A fiaskó miatt most több nagy cég is leállította a hirdetéseit a videómegosztón.

Több nagy cég is leállította a hirdetéseit a YouTube-on, miután kiderült, hogy a videómegosztó önkéntelenül pedofil hálózatok szerveződését segíti elő.

A problémára egy blogger világított rá, aki videójában bemutatta, hogy "softcore" pedofilok fiatal gyerekeket mutató ártatlan, de gyakran meztelenséget tartalmazó youtubeos képsorok kommentszekcióiban kommunikálnak egymással, és néha még hardcore gyerekpornóra mutató linkeket is megosztanak. A YouTube algoritmusa ráadásul minden megtekintett tartalom után ajánl hasonló videókat, így a rosszindulatú felhasználók még könnyebben jutnak újabb és újabb felületekhez, ahol szerveződhetnek.

A szóban forgó videók sokszor ismert nagyvállalatok hirdetéseit tartalmazták, köztük a Nestléét is, akik a botrány hatására szerdán bejelentették, hogy globálisan leállítják az összes reklámjukat a YouTube-on, amíg a nyomozás tart. Az Epic Games nevű amerikai játékfejlesztő szintén így járt el, és iparági értesülések szerint a Disney is erre a lépésre készül.

Nem ez az első eset, hogy nagyvállalatok hagyják ott a YouTube-ot hasonló események miatt. 2017-ben mások mellett az AT&T és a Verizon állította le a hirdetéseit a platformon, mert aggódtak, hogy azok szélsőséges tartalmakban bukkanhatnak fel. A YouTube (és Google)-tulaj Alphabet akkor bocsánatot kért, és frissítette a hirdetési irányelveit.

A YouTube szerdán reagált, szóvivőjük azt mondta, hogy azonnal akcióba léptek, amint ráirányították a figyelmüket a problémára, és 48 óra alatt több mint 400 olyan csatornát zártak be, ahol "oda nem illő" kommenteket találtak, az illegális tartalmakat pedig jelentették a  National Center for Missing and Exploited Children nevű amerikai gyermekvédelmi szervnek. Ezen túl kisgyerekeket mutató videók tízmillióinál szüntették meg a kommentelési lehetőséget. Mint írják, még több teendő áll előttük, és folytatják a munkát, hogy a jövőben gyorsabban tudjanak fellépni az abúzusok ellen.

(Financial Times)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.