Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A szerdai turbina-meghibásodás miatt jelenleg 50 százalékos teljesítménnyel üzemel az egyes blokk.

Várhatóan pénteken éri el újra névleges teljesítményét a Paksi Atomerőmű 1-es blokkja, közölte az atomerőmű. Mint ismert, a blokkban szerda délben történt meghibásodás, egészen pontosan "a 2. generátornál gerjesztés kimaradás miatt védelmi működés történt", ahogy a közlemény fogalmaz. A termelésből emiatt kiesett egy turbina, ezért a reaktorblokk jelenleg 50%-os teljesítményen üzemel. A szakemberek tegnap óta javítják a hibát.

Az erőmű "az esemény súlyához képest szokatlanul aránytalan médiaérdeklődésnek" nevezi a sajtóban lejött beszámolókat - általában ilyen médiaérdeklődés ébred, amikor bárhol megjelenik egymás mellett az "atomerőmű" és a "meghibásodás" szó, ráadásul a hírt az MTI közölte, szóval minden lap számára egyből hozzáférhető volt. Mindenesetre a létesítmény ismét kiemeli, hogy

"a meghibásodás a nukleáris szigettől távol, a „nem atomerőmű specifikus” részen történt. A generátor gerjesztője - amely bármilyen más típusú erőműben is megtalálható - hibásodott meg, ez pedig még akkor sem tekinthető a biztonságot érintő eseménynek, ha ebben az évben már másodszor fordult elő."

A közlemény még azt is hozzáteszi, hogy az erőmű biztonsági és termelési mutatói kiválóak, a nemzetközi összehasonlításban is magasnak számító 92 %-os teljesítmény-kihasználási mutató arra utal, hogy a leállások aránya kifejezetten alacsony.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.