2018. június 7. 10:35
mfor.hu

A szerdai turbina-meghibásodás miatt jelenleg 50 százalékos teljesítménnyel üzemel az egyes blokk.

Várhatóan pénteken éri el újra névleges teljesítményét a Paksi Atomerőmű 1-es blokkja, közölte az atomerőmű. Mint ismert, a blokkban szerda délben történt meghibásodás, egészen pontosan "a 2. generátornál gerjesztés kimaradás miatt védelmi működés történt", ahogy a közlemény fogalmaz. A termelésből emiatt kiesett egy turbina, ezért a reaktorblokk jelenleg 50%-os teljesítményen üzemel. A szakemberek tegnap óta javítják a hibát.

Az erőmű "az esemény súlyához képest szokatlanul aránytalan médiaérdeklődésnek" nevezi a sajtóban lejött beszámolókat - általában ilyen médiaérdeklődés ébred, amikor bárhol megjelenik egymás mellett az "atomerőmű" és a "meghibásodás" szó, ráadásul a hírt az MTI közölte, szóval minden lap számára egyből hozzáférhető volt. Mindenesetre a létesítmény ismét kiemeli, hogy

"a meghibásodás a nukleáris szigettől távol, a „nem atomerőmű specifikus” részen történt. A generátor gerjesztője - amely bármilyen más típusú erőműben is megtalálható - hibásodott meg, ez pedig még akkor sem tekinthető a biztonságot érintő eseménynek, ha ebben az évben már másodszor fordult elő."

A közlemény még azt is hozzáteszi, hogy az erőmű biztonsági és termelési mutatói kiválóak, a nemzetközi összehasonlításban is magasnak számító 92 %-os teljesítmény-kihasználási mutató arra utal, hogy a leállások aránya kifejezetten alacsony.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.