2018. szeptember 5. 11:03
mfor.hu

A Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi tudatosság növelése és a pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében lépi ezt meg. Emellett a gazdasági ismeretek megértését segítő modern látogatóközpontot is létrehoznak a Széll Kálmán tér ikonikus épületében.

Új, modern funkciókkal ruházzák fel a Széll Kálmán téri Postapalota épületét: Pénzmúzeumot és Látogatóközpontot alakítanak ki benne, áll a Magyar Nemzeti Bank szerdai közleményében.
 
Ezzel a jegybank szándéka szerint lebontja a pénzzel és a gazdaság működésével kapcsolatos tabukat és bemutatja, hogy a pénz sokkal több, mint érmék és bankjegyek összessége. A látogatók az élményalapú ismeretterjesztés jegyében ismerkedhetnek meg a bankolás, válság, tőzsde, aranyfedezet, monetáris politika, kereskedelem, piac, tőke és még sok más olyan fogalom jelentésével, amiket nap mint nap hallunk, de csak kevesen tudnák elmagyarázni, mit is jelentenek valójában. Az MNB interaktívnak ígéri az élményközpontot.

A látogatóközpont honlapja már el is indult a penzmuzeum.hu oldalon, ahol már az építkezés ideje alatt is megtalálhatóak a látványtervek és minden hasznos tudnivaló.

Az egykori Postapalota felújított épülete várhatóan 2020-ban nyitja meg kapuit a széles közönség előtt.