2p

A héten már a kétszázezredik látogatót köszöntik a Lumina Parkban. A margitszigeti Palatinus strand szó szerint fényes kiállítása meghódította a fővárosi lakóit, sőt az ide látogatókat is. A téli holtszezon látványossága  közel százmilliós nyereséget termelt a Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt.-nek.

Wroclaw után Budapesten is egyértelmű sikert aratott a Lumina Park. A Palatinus strandon felépített fénybemutatót az októberi nyitás óta közel  kétszázezren tekintették meg, így a szervező Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) és a befektető lengyel vállalkozás is elégedett lehet.

A március 5-én záruló kiállítás nagy előnye, hogy a téli holtszezonban nyújt látványosságot a fővárosiaknak és az ide látogatóknak. Az ötlet megvalósítását a Lumina cég bevonásával a fővárosi fürdőket irányító vállalkozás vezetője, Szüts Ildikó szorgalmazta, és a sikert látva hároméves szerződést kötött a befektetővel. Nem mellékes, hogy a BGYH számára anyagi sikert is hozott a Lumina Park, hiszen a befektető  azon túl, hogy a teljes kiállítást finanszírozza, bérleti díjat fizet, továbbá a nyereségből is részesedést juttat a fővárosi cégnek. Jelenlegi állás szerint a fürdőket üzemeltető vállalkozás az idei “szezon” után közel 100 millió forintos profittal gazdagodhat.

Kifejezetten energiatakarékos megoldásokat alkalmaztak. Fotó: Light Art Museum Budapest
Kifejezetten energiatakarékos megoldásokat alkalmaztak. Fotó: Light Art Museum Budapest

A négyhónapos bemutató  során egyébként kifejezetten energiatakarékos megoldásokat alkalmaztak. Az alacsony fogyasztású LED-izzók fogyasztása alapján a végszámla az előrejelzések szerint nem haladja  majd meg a 7 millió forintot. Ráadásul az elektromos áram jó részét a Palatinus strandfürdő saját napelem-parkja termelte.

Időközben már elindultak az október végén induló új kiállítás előkészületei is. A lengyel cég idén télen Budapest egyesítésének 150-ik évfordulójához kapcsolódó tematikus fényjátékot is tervez a Margitszigeten. Az attrakció vonzerejét jól érzékelteti, hogy a Lumina Wroclaw és Budapest után Vilniusban, Prágában, Poznanban és Bydgoczban is szervezett hasonló élményparkot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!