<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A 4iG Nyrt. az albán hatóságok jóváhagyását követően megszerezte az ALBtelecom részvényeinek 80,27 százalékát.

Tovább bővítette a Nyugat-Balkánon telekommunikációs portfolióját a 4iG Nyrt., az ALBtelecom 80,27 százalékos tulajdonrészét vásárolta meg a Çalik Holdingtól. A tranzakció részeként Törökország egyik meghatározó cégcsoportja 8 milliárd forintot meghaladó tőkeemelést hajt végre és 5 százalék alatti tulajdonrészt szerez a budapesti központú infokommunikációs nagyvállalatban. A tőkeemelést a felek közötti megállapodásban rögzített 850 forintos részvényárfolyamon hajtja végre a Çalik Holding. Az együttműködés további közös üzleti lehetőségeket nyithat a török és magyar vállalat számára a balkáni és közép-ázsiai térségben. A Çalik Holding elkötelezett Magyarország mellett, ahol a vállalatcsoport tovább növelné jelenlétét.  Az albán telekommunikációs vállalatban fennmaradó kisebbségi állami részesedést az Albán Gazdasági Minisztérium (13,78 százalék) és az Albán Posta (2,47 százalék) kezeli, amely mellett a társaság nem nevesített kisrészvényesekkel (3,48 százalék) is rendelkezik.

A 4iG Albánia egyik legnagyobb szakmai befektetője. Fotó: MTIA 4iG Albánia egyik legnagyobb szakmai befektetője. Fotó: MTI

Az ALBtelecom a távközlés minden területén jelentős piaci szereplő, olyan 4P szolgáltató, amely Albániában piacvezető a vezetékes szolgáltatási szegmensben. A társaság jelentős növekedési potenciállal rendelkezik a mobil- és digitális megoldások területén, amely a jövőben az egyik kulcsfontosságú fejlődési iránnyá válhat.” – emelte ki Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója, aki hozzáfűzte: „a 4iG Albánia egyik legnagyobb szakmai befektetője, amely elkötelezett a távközlési szektor fejlesztése, illetve az ország digitális átalakulása mellett.” – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

„Örömünkre szolgál, hogy a vállalat irányába elkötelezett, stratégiai befektető vásárolta meg az ALBtelecomot. Szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy megköszönjem az ALBtelecom munkatársainak a vállalat érdekében tett erőfeszítéseiket és elhivatottságukat. Meggyőződésem, hogy az ALBtelecomra további figyelemre méltó sikerek várnak a jövőben is. Emellett bizonyos vagyok abban is, hogy a 4iG-vel való együttműködésünk számottevő értéket hordoz magában mindkét fél számára.” – mondta Ahmet Çalik, a Çalik Holding elnöke.

Az idén 110 éves ALBtelecom 743 munkavállalót foglalkoztat.  A társaság 153 ezer vezetékes hang-, 118 ezer internet-, illetve 66 ezer tévé-előfizetőjével a legjelentősebb albániai vezetékes távközlési vállalata, 405 ezer mobilelőfizetőjével pedig a harmadik legjelentősebb mobilszolgáltató. Az ALBtelecom kiemelkedő saját távközlési infrastruktúrájának része Albánia legnagyobb, 4.500 kilométer hosszúságú optikai gerinchálózata, valamint 450 saját mobilállomás.  

A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.