<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően lezárult az a többlépcsős folyamat, melynek eredményeként a 4iG Nyrt. közvetett módon 75 százalékos többségi tulajdont szerzett a Hungaro DigiTel (HDT) Kft.-ben, a régió egyik meghatározó műholdas távközlési szolgáltatójában. A tranzakciósorozat korábbi bejelentéseinek megfelelően az Antenna Hungária Zrt. tulajdonrésze 25 százalékra csökkent a céltársaságban, az Alpac Capital kezelésébe tartozó a Bartolomeu Investments Kft. pedig apportálja portfoliócége, a Portuguese Telecommunication Investments Kft. 100 százalékos üzletrészét a 4iG Nyrt.-be. Az apport ellenértékét a vállalat zártkörű ázsiós alaptőkeemelés keretében, új részvények kibocsátásával egyenlíti ki, melynek részleteit is nyilvánosságra hozta a 4iG Nyrt. a mai bejelentést követően.

A GVH hozzájárulásával lezárta a 4iG Nyrt. a Hungaro DigiTel Kft. 75 százalékos üzletrészének megszerzésére irányuló tranzakciósorozatot – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az elmúlt időszakban a HDT Kft. többségi tulajdonának megszerzése érdekében átvilágították és értékelték a céltársaságot, valamint kidolgozták az Antenna Hungária Zrt. üzletrészét érintő adásvételi, továbbá a 4iG Nyrt., és a nemzetközi hátterű Alpac Capital SA kezelésében működő Bartolomeu Investments Kft. közötti apportszerződést. A Bartolomeu Invest birtokolja a Hungaro DigiTelben résztulajdonos Portuguese Telecommunication Investments (PTI) Kft.-t, mely társaság apportjával a Bartolomeu Investments a 4iG Nyrt. egyik részvényesévé, míg a tőkepiaci társaság a Hungaro DigiTel Kft. 75 százalékos közvetett tulajdonosává válik.

Tovább terjeszkedik a 4iG. Fotó: deposiphotosTovább terjeszkedik a 4iG. Fotó: deposiphotos

A PwC Magyarország üzletrész értékelésére vonatkozó szakértői jelentése alapján a PTI Kft. apportértékét a felek 3.156.000.126 forintban határozták meg, melyet a 4iG Nyrt. zártkörű ázsiós alaptőkeemelés keretében 5.207.921 darab, 20 forint névértékű és 606 forint kibocsátási értékű 4iG-részvény forgalomba hozatalával egyenlít ki. A részvénykibocsátással a Bartolomeu Investments 5,24 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben. A társaság kötelezettséget vállalt arra, hogy az alaptőke-emelés során a tulajdonába kerülő 4iG részvényeket a tőzsdei kereskedési rendszerbe történő bevezetésétől számított 1 éves időszakig nem értékesíti. 

A Hungaro DigiTel többségi részesedésével és további tervezett akvizíciókkal a 4iG a távközlési iparág egyik meghatározó hazai szereplővé válhat. A HDT akvizíciója szinergikusan támogatja a vállalat fejlesztéseit és erős alapot nyújthat a régiós terjeszkedéshez. A 4iG számára az egyik stratégiai növekedési terület a telekommunikáció, illetve a távközlési infrastruktúra szegmens, amely a jól tervezhető, hosszú távú szerződéseknek köszönhetően növelheti a vállalat folyamatos árbevételeinek arányát.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.