2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az állami támogatással kitömött Petőfi-film producerének cége január óta lízingeli a Mercedes Maybach S autót, aminek alapára 95 millió forint fölött van.

Rákay Philip cége egy újonnan legalább 95 millió forintba kerülő luxusautót lízingel - ez derült kedden, miután az Átlátszó egyik olvasója lefotózta, hogy a korábbi tévés műsorvezető, akit jelenleg Fidesz-közeli influenszernek lehetne nevezni,  egy Mercedes-Maybachot tisztogatott elszántan egy átlagemberek által is használt autómosóban. 

Mercedes Maybach S - ilyen típusú autóval gurult be Rákay Philip a kocsimosóba.
Mercedes Maybach S - ilyen típusú autóval gurult be Rákay Philip a kocsimosóba.
Fotó: Mercedes-Benz

Az Átlátszó a fotók alapján nem tudta megállapítani, hogy pontosan melyik modellről van szó, a 72,5 millió forintról induló 580-as vagy a 95,6 millió forintba kerülő 680-as modellről. A 24.hu azonban tovább kutakodott: a nagy értékű autót ugyanis a jelek szerint nem fizette ki Rákay Philip, hanem a cégén keresztül lízingeli. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara Hitelbiztosítéki nyilvántartásában pedig megtalálható a luxusautó azonosítója, vagyis az alvázszáma.

Ezek alapján a Rákay kizárólagos tulajdonában álló Norton Consulting Zrt. január 17-én kezdte el lízingeli a járművet, ami az említett Maybach drágább kiadása, a 680-as változat.

Rákay cégének a forrást egyébként az Euroleasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. adta. Ez ugyanaz a társaság, amely tulajdonosa a Rose d’Or nevű szuperjachtnak, amelyen Mészáros Lőrincet és feleségét lefotózták.

Rákay Philip az utóbbi időben producerként szerepelt a magyar médiában, miután sokmilliárdos állami támogatás segítségével leforgatta a Most vagy soha! című Petőfi-filmet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!