<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mind a magyarországi, mind a leányok hozzájárultak a kiugró eredményhez, amelyből a vezetőség az egy évvel korábbinál 13 százalékkal magasabb, 248 forintos osztalékot fizetne.

Az OTP-csoport tavalyi adózott nyeresége 29 százalékkal lett magasabb az egy évvel korábbinál, 412,6 milliárd forint. A növekedésből 20 százalék volt organikus, a többi az új bolgár, albán, moldáviai és montenegrói akvizíciók hozzájárulása. A kedvező gazdasági környezetet kihasználva fokozódott a legnagyobb hazai hitelintézet aktivitása, nettó kamatbevételei 25 százalékkal bővültek. Teljesítő hitelei volumene 48 százalékkal gyarapodott, ebből 15 százalék volt az organikus növekedés.

Felülmúlták a várakozásokatFelülmúlták a várakozásokat

A jelentős hitelkihelyezés és portfoliójavulás ellenére intő jel lehet a nettó kamatmarzsok jelentős, 23 bázispontos csökkenése 2018 negyedik negyedévéhez viszonyítva - figyelmeztet az Equilor Befektetési Zrt. Hozzátéve: a jövőben a koronavírus gazdasági hatásainak csökkentése miatt tovább mérséklődhetnek az alapkamatok, emiatt tovább szűkülhetnek a marzsok az idén. Az üzleti aktivitás élénkülésének köszönhetően az OTP díj- és jutalékbevételei éves szinten 52 százalékkal emelkedtek. 

A bankcsoport leányai közül jelentősen növekedett a bolgár csoport, amely 58 százalékkal növelte eredményét, alapvetően az Express Bank integrációjának köszönhetően, de az ukrán operáció is jelentős, 50 százalékot meghaladó eredményjavulást tudott felmutatni. A román és orosz operáció pedig veszteségét nyereségbe fordította 2019 utolsó negyedévében. Ennek köszönhetően a tavalyi 38-ról 46 százalékra emelkedett a leányok hozzájárulásának aránya az OTP-csoport eredményéhez.

A működési költségek 14 százalékkal emelkedtek éves alapon, a kiadás/bevétel mutató a 2018 véginél 3,7 százalékponttal alacsonyabb, 52,7 százalék lett 2019 végén. Az alaptevékenység költségei éves alapon 10 százalékkal emelkedtek, melyet enyhített, hogy egyrészt a szoftverfejlesztői bérek egy részét tőkésítették, másrészt a magyarországi munkáltatói járulékok csökkentek. Idehaza egyébként  5 százalékkal nőtt az OTP által foglalkoztatottak száma. A kockázati költségek emelkedtek éves alapon, és az elemzői várakozásokat is meghaladták 21 százalékkal.

Az OTP Bank vezetői a 9-kor kezdődő sajtótájékoztatón számolnak be a 2019-es eredményekről, amelyről lapunk is beszámol.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.