2019. május 28. 17:01

A stadionépítésekben is jártas Pharos 95 Kft. kiváló évet zárhatott 2018-ban, aminek köszönhetően minden eddiginél több osztalékhoz jutott a társaság tulajdonosa.

Egy rossz szava nem lehet a stadionépítésekben jártas cég tulajdonosának, Végh Gábornak, aki a cégen keresztül a zalaegerszegi fociklub tulajdonosa is. Emelkedő bevételek, duplázódó nyereség és rekordosztalék - nagyrészt ezekkel a kifejezésekkel lehetne röviden összefoglalni a Pharos 95 Kft. 2018-as gazdasági teljesítményét.

A cég a korábbi 3,5 milliárd forint után tavaly 3,8 milliárdos árbevételt könyvelhetett el, a növekedés egyaránt köszönhető a belföldi és a külföldi tevékenységből származó bevételeknek is, melynek döntő része azért magyarországi tevékenységből ered.

A Pancho Aréna gyepszőnyege is a Pharos 95 keze munkáját dicséri A Pancho Aréna gyepszőnyege is a Pharos 95 keze munkáját dicséri

Az emelkedő bevételek mellett a költségeket sikerült nagyjából szinten tartani. Az anyagjellegű ráfordítások 1,1 milliárd forintról 904 millióra csökkentek, míg a személyi jellegűek 92 millióról 114,6 millió forintra emelkedtek. Utóbbi két dolognak köszönhető: egyrészt 33-ról 35 főre nőtt az átlagos dolgozói létszám, másrészt a béreket is emelhették a cégnél.

A bérköltség alapján számításaink szerint 17 százalékkal 189 441 forintról 222 500-ra nőtt tavaly az átlagos bér a Pharos 95 Kft.-nél.

Mindezek eredményeként üzemi szinten a korábbi 82 milliós nyereség után 444 milliót mutattak ki, amit némileg mérsékelt a pénzügyi veszteség, valamint a közel 33 millió forintos adófizetési kötelezettség. Az adózott eredményként 399 milliót könyvelhetett el a társaság, amiből a tulajdonosok 200 millió forintot osztalék formájában kivettek. A korábbi éveket végignézve ez rekordösszeg, a 2017-es 130 millió forintot leszámítva csak tízmilliós nagyságrendű osztalékra futotta.

2010 és 2018 között összesítésünk alapján a stadionépítésekben jártas Pharos 95 Kft.-ből, mely egyebek mellett a Pancho Aréna gyepszőnyegét csinálta, 650 millió forintot vett ki osztalékként a tulajdonos, Végh Gábor.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.