2019. május 28. 17:01

A stadionépítésekben is jártas Pharos 95 Kft. kiváló évet zárhatott 2018-ban, aminek köszönhetően minden eddiginél több osztalékhoz jutott a társaság tulajdonosa.

Egy rossz szava nem lehet a stadionépítésekben jártas cég tulajdonosának, Végh Gábornak, aki a cégen keresztül a zalaegerszegi fociklub tulajdonosa is. Emelkedő bevételek, duplázódó nyereség és rekordosztalék - nagyrészt ezekkel a kifejezésekkel lehetne röviden összefoglalni a Pharos 95 Kft. 2018-as gazdasági teljesítményét.

A cég a korábbi 3,5 milliárd forint után tavaly 3,8 milliárdos árbevételt könyvelhetett el, a növekedés egyaránt köszönhető a belföldi és a külföldi tevékenységből származó bevételeknek is, melynek döntő része azért magyarországi tevékenységből ered.

A Pancho Aréna gyepszőnyege is a Pharos 95 keze munkáját dicséri A Pancho Aréna gyepszőnyege is a Pharos 95 keze munkáját dicséri

Az emelkedő bevételek mellett a költségeket sikerült nagyjából szinten tartani. Az anyagjellegű ráfordítások 1,1 milliárd forintról 904 millióra csökkentek, míg a személyi jellegűek 92 millióról 114,6 millió forintra emelkedtek. Utóbbi két dolognak köszönhető: egyrészt 33-ról 35 főre nőtt az átlagos dolgozói létszám, másrészt a béreket is emelhették a cégnél.

A bérköltség alapján számításaink szerint 17 százalékkal 189 441 forintról 222 500-ra nőtt tavaly az átlagos bér a Pharos 95 Kft.-nél.

Mindezek eredményeként üzemi szinten a korábbi 82 milliós nyereség után 444 milliót mutattak ki, amit némileg mérsékelt a pénzügyi veszteség, valamint a közel 33 millió forintos adófizetési kötelezettség. Az adózott eredményként 399 milliót könyvelhetett el a társaság, amiből a tulajdonosok 200 millió forintot osztalék formájában kivettek. A korábbi éveket végignézve ez rekordösszeg, a 2017-es 130 millió forintot leszámítva csak tízmilliós nagyságrendű osztalékra futotta.

2010 és 2018 között összesítésünk alapján a stadionépítésekben jártas Pharos 95 Kft.-ből, mely egyebek mellett a Pancho Aréna gyepszőnyegét csinálta, 650 millió forintot vett ki osztalékként a tulajdonos, Végh Gábor.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.