2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A dél-koreai kormányhoz köthető egyik ügynökség pénteken elismerte, hogy ok-okozati összefüggés van a Samsung Electronics cégnél tapasztalt veszélyes munkakörülmények és a terhességük alatt a vállalatnál dolgozó egyes nők gyermekeinél azonosított veleszületett rendellenességekek között.

A dél-koreai munkások kártérítéséért és jólétéért felelős ügynökség bejelentette azt is, hogy a vizsgálat után kártérítés kifizetését rendelte el a három érintett nő részére, és elismerte, hogy a vállalat (amelynek Gödön akkumulátorgyára van a szerk.) chipgyártó részlegén tapasztalt, egészségre nézve veszélyes munkakörülmények okozta kár üzemi balesetnek minősül. "Azonosítottuk az érintettek által végzett munka jellege és a gyermekek betegségei közti összefüggést" - tette hozzá a szervezet.

Az édesanyák még 2021-ben adták be kártérítési kérvényüket. Gyermekeiknél a többi közt a vesét, a húgyhólyagot és a torkot érintő, veleszületett betegségeket fedeztek föl.

A nemzetközi tudományos vizsgálatok már több ízben rámutattak arra, hogy a félvezető- és chipgyártás területén a komoly óvintézkedések ellenére is tapasztalhatók az egészségre káros munkakörülmények. A gyártás során fokozott veszélyt jelent az olyan mérgező anyagok használata, mint az arzin (arzén-hidrogén) vagy a kénsav, amelyek maradandó egészségkárosodást, súlyos esetben rákot, vetélést, a magzatokra nézve pedig később veleszületett rendellenességeket okozhatnak.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!