<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

"Új köntösbe öltöztetett régi kedvenc."

Megújult formában tér vissza a kaparós sorsjegyek elődje, adta hírül a Szerencsejáték Zrt. pénteken. Ez a Retro borítékos sorsjegy lesz, az "új köntösbe öltöztetett régi kedvenc", a cég közleménye szerint.

A nosztalgikus hangulatú sorsjegy július 9-től kapható az értékesítőhelyeken. A nemzeti lottótársaság 30 éves jubileuma alkalmából a főnyeremény értéke 30 millió forint, amely egyúttal a legmagasabb az 500 forintos sorsjegy-árkategóriában.

A retro sorsjegy így néz ki:

Szerkesztett kép. Forrás: Szerencsejáték Zrt.
Szerkesztett kép. Forrás: Szerencsejáték Zrt.

Az a sorsjegy nyer, melyen kaparás után azt találjuk, hogy "NYERT", tájékoztat a vállalat. A 30-as szám – a főnyeremény összegén felül – további fontos szerepet kapott, hívják fel a figyelmet: amennyiben a nyertes sorsjegyen a játékos egy „30X” szimbólumot is talál, akkor a nyereményét megharmincszorozza.

Ha már idén olimpia van

Az eredeti borítékos sorjegyeket ma már a hazai szerencsejáték történetének relikviáiként tartják számon, ennélfogva a gyűjtőknél kifejezetten jelentős értéket képvisel egy-egy régi, jó állapotban lévő darab. A rajongás nem véletlen, hiszen a sorsjátékok története egészen 1967-ig nyúlik vissza, ekkor vezette be a Sportfogadási és Lottóigazgatóság a borítékos sorsjegyet.

Az első, gyűrűzárral ellátott sorsjegyet, az Olimpia borítékos sorsjegyet, azért bocsátották ki, hogy ennek bevételével tudják finanszírozni a magyar csapat részvételét az 1968-as mexikói olimpián. A sport ilyen formában történő támogatása végül meghozta az eredményét, hiszen a magyar csapat 10 arany, 10 ezüst és 12 bronzéremmel az éremtáblázat 4. helyén végzett, amely az addigi második legeredményesebb hazai szereplésnek számított a nyári olimpiák történetében.