<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A főváros legértékesebb részén, a Bástya utcában található az épület. 

A főváros legértékesebb részén, a belvárosi Bástya utcában található épület mára már Rogán Antal grúz barátjának, Shabtai Michaelinek az érdekeltségéhez tartozik, írja a 24.hu. A Szentgyörgyvölgyi Péter vezette belvárosi önkormányzat tavaly decemberben adta el az ingatlanegyüttest.

Igaz, a Bástya utca 18. szám alatti épület vevője akkor még nem a grúz üzletember volt, hanem a Safe-Gate Kft. és a PSM Technology Zrt. A 2020-ban alapított Safe-Gate a lap információi szerint sokáig egy ürömi nőé volt, a vállalkozás az első évben 34 millió, majd 14 millió forintos veszteséget termelt. A 24.hu érdeklődött a nőnél, hogy miért vásárolta meg az ingatlant közel 183 millió forintért, választ azonban nem kaptak. A testületi előterjesztésből az derül ki, hogy a Bástya utcai ingatlanra kizárólag a Safe-Gate–PSM páros váltotta ki a befektetői tájékoztatót, és a korábban megállapított minimális vételárat ajánlották meg, azaz 182 millió 655 ezer forintot.

Az ingatlan rossz állapotban van, ezért a közel egymillió forintos négyzetméterár soknak tűnhet, de ehhez az is hozzátartozik, hogy a Bástya utca a Belváros egyik legértékesebb része.

A cégadatok szerint Shabtai Michaeli csak pár hete, júniusban lett résztulajdonosa a Safe-Gate-ben, az ürömi nő pedig ma már nincs is jelen a vállalkozásban. Shabtai Michaeli grúz vállalkozó is szerepelt az Indexnek abban a videójában, amelyben Rogán Antal és Habony Árpád egy Aulich utcai irodába érkeznek megbeszélésre, mára pedig a Pesti Hírlap, a Jazzy és a Klasszik Rádió is az üzletember érdekeltségébe tartozik.

Rogán Antal. Fotó: MTI/Kovács TamásRogán Antal. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az épületre bontási engedélyt kértek, ami előtt egyetlen akadály van, az, hogy hosszú évek óta kerületi védettség alatt áll, ami jelen esetben utcaképi védelmet jelent. A tulajdonos viszont kérheti a védelem megszüntetését.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.