<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ugyan világszerte növekszik a Netflix előfizetők száma, ám az utóbbi időben a folyamat lelassult. A cég szerint ennek hátterében az áll, hogy sokan megosztják a jelszavukat, így jelentős azok száma, akik fizetés nélkül jutnak a tartalmakhoz. Ezen változtatna a társaság.

Lehetséges, hogy meg vannak számlálva azok napjai, akik szabadon hozzáfértnek a Netflixhez ismerőseik, barátaik vagy rokonaik jelszavával. Az amerikai streamingszolgáltató ugyanis elkezdte tesztelni ennek szűrését, és három kisebb piacon – Chilében, Costa Ricában és Peruban – plusz díjat fognak felszámolni, ha a háztartásukon kívül osztják meg a felhasználók az elérésüket.

A vállalat persze nem egyfajta büntetésként próbálja mindezt kommunikálni, hanem a szolgáltatás szélesítéseként. Az elmúlt évben azon dolgoztunk, hogy a saját háztartásukon kívül az előfizetésüket megosztozó tagok ezt könnyen és biztonságosan megtehessék, miközben egy kicsit többet fizetnek" - írta Chengyi Long, a Netflix termékinnovációs igazgatója egy szerdai blogbejegyzésében.

A folyamatok egyébként abba az irányba mutatnak, hogy a Netflix igyekszik a lehető leginkább pénzzé tenni a tartalmakat. Januárban a vállalat az Egyesült Államokban áremelést jelentett be, és a standard csomagját havi 13,99 dollárról havi 15,49 dollárra emelkedett. Emellett tavaly világszerte megszűntette a 30 napos ingyenes próbaidőt is.

2021 végén a Netflixnek világszerte körülbelül 222 millió előfizetője volt, a Magid kutatócég felmérése szerint. Ugyanakkor azt is megállapították, hogy az előfizetők körülbelül egyharmada megosztja jelszavát valakivel a háztartásán kívül.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.