2018. március 18. 16:02
MTI

Philips Lighting az eredeti neve.

A holland Philips Lighting, a világ legnagyobb fényforrás gyártója bejelentette névváltoztatási szándékát*, új cégneve a Signify lesz. A cég közleményében azt írta, hogy az anyavállalattal, a Royal Philips-szel fennálló licenc-megállapodás alapján a Signify továbbra is a Philips márkanevet használja még egy ideig. 

Az új név és logo. (via YouTube) Az új név és logo. (via YouTube)


A Royal Philips 2016 májusában tőzsdére vitte Philips Lighting leánycégét, amelyben azóta fokozatosan csökkenti a részesedését, nemrég 18 százalék alá vitte azt. A Philips Lighting március 19-től az amszterdami tőzsde Euronext mutatójából átkerül a szűkebb, a 25 legnagyobb céget tömörítő AEX mutatóba. A Philips Lighting 6,965 milliárd euró bevételre tett szert tavaly, az adózott eredménye 281 millió euró volt. A Philips Lighting élen jár az újszerű LED-es világítási megoldások fejlesztésében, eladásainak több mint a felét teszik ki ezek a termékek. A Philips Lighting a világ több mint 70 országában van jelen, dolgozóinak a száma meghaladja a 32 ezret. A cég piaci tőkeértéke több mint 4,4 milliárd euró.

*Cikkünkben eredetileg azt írtuk, a névváltoztatás már megtörtént, de ez nem igaz, a cég még csak a névváltoztatási szándékot jelentette be. Elnézést a hibáért.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!