2018. május 31. 18:10
mfor.hu

Miközben számos politikai hátszél révén nagyot szakító vállalkozás tulajdonosai kilapátolták a cégükből a nyereséget, az RTL tulajdonosa másképp határozott.

Az RTL vezetői nyilatkozataikban rendre megjegyzik, hogy „felborult a pálya”, és a kormánybarát médiumok elképesztő összegű állami hirdetési pénzhez jutnak. Ezek alapján akár arra is lehetett volna számítani, hogy a csatornánál soványabb évet zártak, a számok viszont nem ezt jelzik.

A Magyar RTL Zrt. annak ellenére tudta jelentősen növelni bevételeit, hogy vállalat a zászlóshajójának számító csatorna, az RTL Klub nézettsége számottevően visszaesett a tavalyi évben. Ennek ellenére a társaság belföldi árbevétele 20 százalékkal ugrott meg, az egy évvel korábbi 24 milliárdról 30 milliárdra nőtt. Az export árbevétel esetében minimális volt a változás 3,927 milliárdról 4,150 milliárdra kúszott fel. Ennél sokkal érdekesebb volt, hogy az egyéb bevétel soron a korábbi 200 millióról 2,3 milliárdra ugrott fel a bevétel.

Állami hirdetések nélkül is remek évet zárt az RTL Állami hirdetések nélkül is remek évet zárt az RTL


Talán nem meglepő, hogy a vállalatnak a kiadásai is növekedtek. Az igénybe vett szolgáltatások értéke csak kisebb mértékben 16,4 milliárdról 17,9 milliárdra nőtt, az anyagjellegű költségek viszont erősebben, hiszen jelentősebben 6 milliárdos ugrást követően 29 milliárdot tett ki. Érdekesség ugyanakkor, hogy az RTL spórolni tudott a béreken, a személyi jellegű kiadások ugyanis a 2016-os 4 milliárdos értéket követően tavaly 3,77 milliárdra mérséklődtek.

Miközben egy évvel korábban a kimutatás utolsó sorában, az adózott eredménynél 1,44 milliárdos mínuszt láttunk, addig 2017-ben fordult a kocka és a profit 1,2 milliárd forint lett. Viccelhetnénk azzal, hogy néhány magyar oligarcha ennyi pénzért le sem hajolna. Nem tudni, hogy a német tulajdonosok számára is aprópénzről van-e szó, és ezért, vagy a TV2-vel szembeni küzdelemre tartalékolva, de az RTL tulajdonosai nem vettek ki osztalékot a 2017-es eredmény után.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!