<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hamarosan Erdélybe megy, hogy jótanácsokkal lássa el a holland céggel perben állt sörfőzde tulajdonosát.

Lázár levelet kapott a Heinekentől

Kaptam tőlük egy levelet, elküldöm önnek - mondta mai tájékoztatóján Lázár János az mfor.hu tudósítójának, arra a kérdésünkre, hogy hol tart a Igazi Csíki Sört gyártó erdélyi cég ügye, sikerült-e rendezni a vitát a holland Heineken céggel.
 
Levelet kapott Lázár János a Heinekentől

A Miniszterelnökséget vezető miniszternél szűk egy hónapja járt a Heineken magyarországi képviseletének vezetője, valamint a holland nagykövetség munkatársa, és ahogy Lázár egy korábbi Kormányinfón fogalmazott, az asztalt verték, amiért Lázár csatlakozásra biztatta szűkebb pátriája, Hódmezővásárhely lakosait a holland sörgyártó termékeit bojkottáló mozgalomhoz. Erre azért került sor, mert a Heineken védjegyvitába keveredett egy erdélyi sörfőzde tulajdonosával, aki Igazi Csíki Sör néven hozta forgalomba termékét. A Heineken Romániában a birtokosa a Ciuc (azaz csíki) márkanévnek, emiatt indított pert a kis sörfőzde ellen.
 
Lázár elmondta, azóta nem találkozott a holland multi képviselőivel, akik viszont egy levelet küldtek neki. Rákérdeztünk, hogy akkor nem történt előrelépés az ügyben, erre Lázár sokat sejtetően megismételte, hogy a levelet elküldi a szerkesztőségünknek (amint megkapjuk, közöljük a részleteket). Elárulta továbbá, hogy hamarosan Erdélybe látogat, az Igazi Csíki Sör gyártójához. E látogatás során hasznos jótanácsokkal fogja ellátni a kézműves sörgyártót - derült ki. Vagyis a magyar kormány Lázáron keresztül biztosítja támogatásáról a holland céggel perben állt, részben magyar részben egyébként holland tulajdonban lévő céget.
 
mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.