2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

Akár húszmilliárd forintos bevételkiesést is okozhat a járványhelyzet idén a fővárosi közösségi közlekedésben.

Az elmúlt nyolc hétben közel nyolcmilliárd forintos a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. bevételkiesése a 2019-es bázisévhez hasonlítva. Ez az év végére akár húszmilliárd forintra is nőhet – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Főpolgármesteri Hivatal. A veszteség mértékét a BKK pontosan akkor tudja majd megmondani, ha már látják, mikor állhat vissza a teljes körű szolgáltatási szint.

A turizmussal összefüggő termékek – a napijegyek és a repülőtéri vonaljegy – értékesítése a beutazási tilalom alatt drasztikusan visszaesett, de bérletből is sokkal kevesebb fogy - ezek okozzák főként a bevételek zuhanását, ahogy korábban laptársunknak is jelezte a BKK, akkor még a várható veszteségek becslése nélkül.

A kötelező maszkviselésről tájékoztató felhívás egy villamos ablakában. MTI/Balogh ZoltánA kötelező maszkviselésről tájékoztató felhívás egy villamos ablakában. MTI/Balogh Zoltán

A BKK felülvizsgálta a 2020. évi üzleti tervét. Minden olyan költségtételt, amely halasztható, leállított, a futó beszerzéseket felülvizsgálta; az nem derült ki, hogy konkrétan mely fejlesztések késnek vagy maradnak el véglegesen, illetve hogy várható-e elbocsátás, illetve a fővárosi cégek alvállalkozóival szerződésbontás.

A közlekedési társaság bevétele idén drasztikusan csökkenni fog, ezért pótlólagos forrásokra lesz szükség a szolgáltatási színvonal fenntartásához, miközben a főváros költségvetésén – mint minden önkormányzatén – várhatóan nagy rést üthet az időlegesen lassuló gazdaság miatt az iparűzésiadó-bevétel csökkenése - írja a Magyar Nemzet.

A lap által említett adóbevétel-kiesésen kívül biztosan az sem segít majd, hogy kíméletlen politikai háború zajlik a főváros és a kormány között, szinte minden napra jut egy kemény üzenet, az egyezségre való törekvést nélkülöző egyoldalú intézkedés. Az újabb gyöngyszemről, a közterületek ingyenes használatának törvénybe rögzítéséről itt írtunk.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.