TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. július 25. 15:36
MTI

Csökkent a nyereségük, és az idei nyereségelőrejelzést is visszább fogták a vámháború miatt.

Csökkent a General Motors (GM) profitja a második negyedévben, a járműgyártó egyben visszafogta idei nyereségelőrejelzését az amerikai kormány által elrendelt importvámok miatt emelkedő alumínium és acélköltségek miatt. Az idei nyereségre vonatkozó részvényarányos előrejelzését a legnagyobb amerikai autógyár 6 dollárról 5,14 dollárra rontotta.  

Szerdán a GM arról is beszámolt, hogy a második negyedévben az adózott eredménye 2,39 milliárd dollár, részvényenként 1,81 dollár lett az egy évvel korábbi 2,43 milliárd dollár, részvényarányosan 1,89 dollár után. Szakértők kisebb profitra, részvényenként 1,78 dollárra számítottak.

A negyedéves árbevétel 36,98 milliárd dollárról 36,76 milliárd dollárra mérséklődött, felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 36,73 milliárd dollárt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.