TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A mezőkövesdi sportegyesület tavalyi eredményei rekordbevételről és minimális nyereségről árulkodnak.

Meglehetősen szűkre szabott beszámolót tett közzé a Tállai András elnöklésével működő Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület, az viszont biztos, hogy a tavalyi évükkel elégedettek lehetnek, hiszen nemcsak a bevételek növekedtek, de újra sikerült nyereséget kimutatni. 

A sportegyesületnél külön örömteli lehet, hogy az értékesítésből származó bevételek majdnem a korábbi duplájára, 30 millió forintra növekedtek. Ezzel párhuzamosan az egyéb bevételek 245 millióra nőttek a 2016-os 218 millióról. Összesen így sikerült a bevételeket 17 százalékkal emelni, amivel párhuzamosan a kiadásokra 7 százalékkal többet, 265 milliót fordítottak, ez pedig kiadta a 9,8 milliós nyereséget. 2016-ban még 11,2 milliós vesztesét szerepelt a tárgyévi eredmény soron. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

Ami a bevételeket illeti, mivel az egyesület szinte csak az alapadatokat közölte, így nem tudni, hogy az értékesítési bevételnövekedés minek köszönhető, az egyéb bevételek bővülésére viszont lehet következtetni. Ez szinte teljes egészében támogatásokat jelent, melynek közel fele és a növekedés nagy része a helyi önkormányzattól érkező nagyobb támogatásnak köszönhető. A korábbi 78,5 millió után tavaly 127,1 millió érkezett a város kasszájából az egyesületébe. A központi költségvetésből viszont valamivel kevesebb, 117,3 millió folyt be tavaly a Mezőkövedhez. 

Az önkormányzattól és a költségvetésből - közpénzként - tehát összesen 244 millió forint érkezett az egyesülethez, ami az összes bevétel 88 százalékát tette ki tavaly. 

2014-2016 között még ennél is nagyobb volt ez az arány, 91-96 százalék között mozgott az egyesület büdzséjében a közpénz aránya. 

Forrás: mfor.hu, beszámoló Forrás: mfor.hu, beszámoló

Ami a támogatások forrását illeti, a közhasznúsági mellékletben csupán egyetlen "támogatói forrást" nevesítettek Tállaiék. Eszerint a 2016/2017-es évre TAO-támogatásként 35,5 millió forintot kaptak, melyet az utolsó forintig el is költöttek tavaly.

Az összeg felhasználásával kapcsolatban annyi derül ki a dokumentumból, hogy azt az utánpótlás-nevelésre kapták és a felhasználás is erre a célra történt. "Kiváló sportszakemberek részére fizettünk bért" - írják, de a csapatok versenyeztetési költségeire és eszközök vásárlására is jutott belőle.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.