<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szlovén Planet TV megvásárlására irányuló ajánlattevők közül az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel összeköthető TV2 Média Csoport, illetve annak tulajdonosa, Vida József lett a győztes befutó a csatornáért - értesült a Media1 egyelőre hivatalosan nem megerősített, szlovén sajtóhírek alapján.

A cikk eredetileg a media1-en jelent meg.

Az állami tulajdonú telekommunikációs társaság, a Telekom Slovenije eladta problémás leányvállalatát, a Planet TVt a tavaly óta Vida József tulajdonában lévő, kormányközeli magyar TV2 Média Csoport számára – tudta meg a Media1 ceetv.net és a szlovén total-slovenia-news.com beszámolói alapján.

Vida József a Takarékbank elnökeként és más szálak miatt is egyértelműen köthető Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdoshoz, az Orbán Viktor miniszterelnök közeli oligarchához, de ő tagadja, hogy Mészáros embere lenne.

Vida Takarékbankja egyébként a készülőfélben lévő szuperbank egyik alapköve az MKB és a Budapest Bank mellett

A Planet TV felvásárlására vonatkozó nem hivatalos hírekről először a Požareport hírportál számolt be, mely azt írta, hogy az azonos nevű televíziós csatornát gyártó Planet TV-t 5 millió euróért adták el.

A tranzakció még nem zárult le, azt az illetékes hatóságoknak még jóvá kell hagyniuk.

A Telekom Slovenije, mely Janez Janša kormánya idején, 2012-ben indította el a Planet TV-t, egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta a sajtóhíreket. Egyelőre a TV2 Média Csoport sem szólalt meg az ügyben.

Idén június elején a Necenzurirano nevű helyi oknyomozó portál, illetve a 24.hu nyomán a Media1 is beszámolt arról, hogy a TV2 szemet vetett a szlovén Planet TV-re és ajánlatot tett a cégre. A másik vevőjelölt sajtóhírek szerint Ivan Ćaleta horvát vállalkozó volt.

A korábbi sajtóhírek szerint a Planet TV üzletileg komoly bajban van, évek óta súlyos veszteségeket termelt, ezért is volt sürgős az eladása. Korábban a TV2 vezérigazgatója, Pavel Stanchev a Media1 főszerkesztőjének a tavalyi Brandfestival konferencián nyilvánosan is beszélt arról, hogy a TV2 Média Csoport külföldi terjeszkedésre készül. Azt, hogy pontosan mit vennének meg, nem mondta el.

A Planet TV felvásárlása egy jelentősebb fordulatot jelent a magyarok szlovéniai felvásárlásában, hiszen ez nem egy párttévé, hanem egy országos elérésű médium.

Érdekesség, hogy Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport tavaly kinevezett vezérigazgatója Janez Jansa első kormánya idején még a Planet TV igazgatója volt, egészen 2013-ig. Stanchev számára tehát nem ismeretlen a terep, ahová a TV2 betör.

(media1)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.