TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. március 5. 16:42
mfor.hu

Meglepő eredménnyel zárult a Németh Szilárdhoz köthető 2,4 milliárdosra tervezett birkózócsarnok kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás.

Egy 2,4 milliárd forintosra tervezett sportberuházásnál a jellegéből és volumenéből is kiindulva minden bizonnyal 10-ből 10 ember egy Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István érdekeltségi körébe tartozó, sportcsarnokok, stadionok építésében is jártas vállalkozó sikerére tippelt volna, ha az a kérdés, ki építheti meg a csepeli birkózócsarnokot. A valóság azonban még a NER-ben is tud meglepetésekkel szolgálni.

Mindössze egyetlen cég érdeklődött ugyanis Németh Szilárd birkózócsarnokának kivitelezése iránt - derül ki a közbeszerzési hatóság adatbázisába feltöltött összefoglaló tájékoztatásból. Ajánlatot a budapesti székhelyű Jánosik és Társai Kft. nyújtott be, melynek főtevékenysége általános épülettakarítás. Abban viszont remekelhetnek, hiszen amellett, hogy 2016-ban 9,6 milliárdos árbevétele volt a cégnek, ők látják el a MÁV épületeinek takarítási feladatait is.

Látványterv a birkózócsarnokról Látványterv a birkózócsarnokról

Az eljárás során a cég 1,999 milliárd forintos ajánlatot nyújtott be, melyet érvényesnek is talált az ajánlatkérő, a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány. Abból kiindulva, hogy fő bejegyzett tevékenységük az épülettakarítás, nem meglepő az a hosszú feladatlista, amihez alvállalkozó segítségét szeretnék igénybe venni. A tervezési feladatoktól kezdve az útépítési munkákon át egészen az építőmesteri, szakipari munkákig számos folyamatot kiadnának alvállalkozásba. Hogy kiket vonnának be, az azonban nem derült ki, az ajánlat benyújtásakor ugyanis még nem volt ismert a kilétük.

A szerződést elméletileg a szerződéskötési moratórium lejárta, március 13-a után köthetnék meg, mivel azonban egyedüli ajánlattevő volt a nyílt eljárás során a Kft., erre korábban is sor kerülhet.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.