2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Meglepő eredménnyel zárult a Németh Szilárdhoz köthető 2,4 milliárdosra tervezett birkózócsarnok kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás.

Egy 2,4 milliárd forintosra tervezett sportberuházásnál a jellegéből és volumenéből is kiindulva minden bizonnyal 10-ből 10 ember egy Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István érdekeltségi körébe tartozó, sportcsarnokok, stadionok építésében is jártas vállalkozó sikerére tippelt volna, ha az a kérdés, ki építheti meg a csepeli birkózócsarnokot. A valóság azonban még a NER-ben is tud meglepetésekkel szolgálni.

Mindössze egyetlen cég érdeklődött ugyanis Németh Szilárd birkózócsarnokának kivitelezése iránt - derül ki a közbeszerzési hatóság adatbázisába feltöltött összefoglaló tájékoztatásból. Ajánlatot a budapesti székhelyű Jánosik és Társai Kft. nyújtott be, melynek főtevékenysége általános épülettakarítás. Abban viszont remekelhetnek, hiszen amellett, hogy 2016-ban 9,6 milliárdos árbevétele volt a cégnek, ők látják el a MÁV épületeinek takarítási feladatait is.

Látványterv a birkózócsarnokról
Látványterv a birkózócsarnokról

Az eljárás során a cég 1,999 milliárd forintos ajánlatot nyújtott be, melyet érvényesnek is talált az ajánlatkérő, a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány. Abból kiindulva, hogy fő bejegyzett tevékenységük az épülettakarítás, nem meglepő az a hosszú feladatlista, amihez alvállalkozó segítségét szeretnék igénybe venni. A tervezési feladatoktól kezdve az útépítési munkákon át egészen az építőmesteri, szakipari munkákig számos folyamatot kiadnának alvállalkozásba. Hogy kiket vonnának be, az azonban nem derült ki, az ajánlat benyújtásakor ugyanis még nem volt ismert a kilétük.

A szerződést elméletileg a szerződéskötési moratórium lejárta, március 13-a után köthetnék meg, mivel azonban egyedüli ajánlattevő volt a nyílt eljárás során a Kft., erre korábban is sor kerülhet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!