2018. november 22. 11:19
mfor.hu

Szintén 2019 tavaszán élesítik a Budapest-London/Gatwick járatot. A társaság beszerzett egy új Airbust is.

A Wizz Air csütörtöki közleményében bejelentette, hogy beszerzett egy új repülőgépet, indít két új útvonalat, valamint, hogy három, már meglévő útvonalán pedig sűríti a járatok számát.

Az új Airbus A321 2019 márciusában csatlakozik a Wizz Air budapesti flottájához, ami közel 120 millió dolláros befektetést jelent a WIZZ részéről Magyarországon, és 42 újabb közvetlen helyi munkahelyet teremt a légitársaságnál. A Wizz Air magyarországi flottája 16 tagúra növekszik, ebből 14 a budapesti, 2 pedig a debreceni bázison teljesít majd szolgálatot. 

A Wizz legújabb útvonala 2019 márciusától naponta közlekedő járattal köti össze Budapestet a London Gatwick repülőtérrel. 2019 áprilisában a Wizz Air újabb útvonalat indít Oslóba. A WIZZ ezen túl megnöveli 3 budapesti járatának sűrűségét, válaszul az alacsony viteldíjai iránt tapasztalt jelentős keresletre. Frankfurtba, Tel-Avivba és Szentpétervárra akár heti 6-tal több járat indul majd Budapestről.

A légitársaság 2018 végéig több mint 5 millió utast szállít Magyarországról induló és az országba érkező járatain, ami meghaladja bármely más légitársaság egy év alatt valaha elért magyarországi forgalmát, és évi 20%-os növekedést jelent. A legfrissebb adatok szerint a légitársaság tevékenysége közvetetten több mint 3800 munkahely megteremtését támogatja 2018-ban.

A WIZZ immár 83 útvonalat kínál Magyarországról, ezzel 31 országgal köti össze Budapestet és Debrecent. A jövő évben összesen heti 17 járatindítással bővítik a budapesti menetrendjüket, amellyel a magyar fővárosból elérhető 2019-es kapacitása 6 millió utas fölé emelkedik – ez éves szinten 8%-os növekedésnek felel meg.