2019. október 2. 07:31
MTI

A válság előtti szintet próbálják elérni.

Az év végére elérheti a magyar újautó-piac a 2008-as, vagyis a válság előtti utolsó év teljesítményét, azonban a jövő évi kilátások bizonytalanok - mondta a szerdai Magyar Nemzetnek a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke.

Erdélyi Péter szerint idén reális várakozás a 160 ezer értékesített új gépkocsi Magyarországon, azonban az uniós kibocsátási norma várható szigorítása miatt kérdéses, hogyan alakul jövőre az új autók ára és a fizetőképes kereslet.

Az évi 160 ezer eladott új személyautó megfelel a magyar gazdaság fejlettségének, valamint a fizetőképes keresletnek. A tisztán elektromos gépkocsik forgalomba helyezése kis mennyiség mellett növekszik. A plug-in hibrid autók visszaszorulóban vannak a hibridekkel és a tisztán elektromosokkal szemben. A kormány nagycsaládosokat támogató programja nagyon sikeresen indult, szeptember végéig több mint 12 ezer igénylés érkezett az MGE adatai szerint, a támogatásra jóváhagyott autók száma ezer körül van - mondta Erdélyi Péter.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.