<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Még nincs végleges kormányzati döntés.

A nyári szünet utáni első kormányülésen szóba került a BMW debreceni beruházása. Gulyás Gergely miniszter elmondta a mai tájékoztatóján, hogy a debreceni gyár egy 400 hektáros mezőgazdasági területen valósul meg, és a földterület a lehető legjobb megtérüléssel válik a projekt részévé. Arról is beszélt, hogy a német és magyar gazdasági kapcsolatok az autóipari beruházások mellett az utóbbi időben hadiipari megállapodásokkal is bővültek. (Sajtóhírek szerint Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar kormányfő júliusi találkozójukon állapodtak meg ezekről a beruházásokról, csomagban.)

Rákérdeztünk a miniszternél, mekkora állami támogatásban részesülhet a BMW debreceni gyára. A külügy ezt nem tudta megmondani lapunk érdeklődésére, arra hivatkozva, hogy még tartanak az erről szóló tárgyalások. Gulyás sem tudott döntésről beszámolni, de a nagyságrendet firtató kérdésünkre - több tízmilliárd, vagy kevesebb - azt mondta, hogy a tízmilliárd forintot meg fogja haladni a támogatás összege. Arányos lesz a korábbi beruházásokhoz nyújtott támogatásokkal - tette hozzá.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.