1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Igaz, hitelekről van szó. 

A Magyar Fejlesztési Bank által folyósított visszatérítendő európai uniós források összege 2023 szeptemberéig meghaladta az ezer milliárd forintot. A három operatív program keretében közvetített hitelprogramok révén több mint 22,6 ezer vállalkozás jutott kedvezményes forráshoz, a Lakossági Energiahatékonysági Programon keresztül közel 27,5 ezer háztartás energetikai korszerűsítése valósulhatott meg. A 2014-2020-as uniós ciklusban meghirdetett programokat a lakossági ügyfelek, illetve a mikro-, kis, és középvállalkozások egyaránt nulla százalékos vagy minimális kamat mellett vehették igénybe.

A 2014-20-as időszak zárása kapcsán összegezhetők az elért hitelezési eredmények:

  • lakossági hitelprogramok (2 hitelprogram) esetében 27 456 szerződést kötöttek, 88,4 milliárd forint értékben,
  • vállalati kombinált hitelprogramok (9 kombinált program) esetében közel 3 ezer szerződést kötöttek, 134,5 milliárd forint értékben,
  • míg a vállalati hitelprogramok (11 hitelprogram) keretében több mint 25 ezer szerződés született, 844 milliárd forint értékben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!