Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Ment minden a nyereségalapba.

Kiadta a 2019-re vonatkozó céges beszámolóját a TV2 Média Csoport Zrt.. Ebből a következők derülnek ki:

 • 342-ről 344-re nőtt a dolgozóik száma,
 • 35,5 milliárdról 39 milliárdra nőtt az eszközeik értéke,
 • 6,1 milliárdról 7,8 milliárdra nőtt a saját tőke,
 • 35,5 milliárdról 39 milliárdra nőtt a források értéke,
 • 37,5 milliárdról 39,5 milliárdra nőtt a belföldi értékesítés nettó árbevétele,
 • 1,5 milliárdról 1,6 milliárdra pedig az export,
 • 2,7 milliárdról 3,3 milliárdra nőtt a bérköltség
 • 824 millióról 701 millióra csökkentek a személyi jellegű egyéb kifizetések.

Az átlagfizetés a 2018-as 657 ezer forintról 799 ezer forintra emelkedett.

A TV2 éves nyeresége 1,68 milliárdról 1,74 milliárd forintra nőtt.

Mindebből azonban egyetlen fillér osztalékot se fizettek ki, mind ment a nyereségalapba.

A vállalatnak közel 70 millió forintos növekedés után volt 1,6 milliárd forintnyi exportbevétele, ez csak szolgáltatás-kivitelből származott. Döntően tavaly is az Európai Unión belül tevékenykedtek, a legnagyobb összeg Luxemburgból esett be, ez 1,38 milliárd forint volt (egy évvel korábban 1,2 milliárd). Csökkent a Szlovákiából származó bevétel (76 millióról 23 millióra), Anglia a két évvel ezelőtti 17 millió után tavaly már csak ötöt utalt, Csehország pedig 2,2 millió forint után 2019-ben már csak 38 ezer forintot fizetett a TV2-nek. Lengyelország meg a 2,9 millió után nullát. Szintén csökkentek az ír kifizetések (14 millióról 10 millióra), a máltaiak (174 millióról 115 millióra), a románok (38 millióról 26 millióra), Ciprus 97 ezer forint után tavaly már semmit sem fizetett. Bulgária viszont 4 millió után tavaly 16 milliót folyósított, Németország semmi után 20 milliót, és Ausztrália is adott a TV2-nek 110 ezer forintot.

A vállalat tavaly 360 millió forint támogatást kapott, ezen belül jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltató új magyar filmalkotásra felhasználható támogatás, illetve audiovizuális ipar pénzügyi ösztönzése jogcímen szerepelnek tételek.

Érdekesség, hogy

 • a TV2 tavaly megtízszerezte a kifizetett kártérítések, bánatpénzek, késedelmi kamatok és bírságok összegét, az 31 millióról 331 millióra ugrott.
 • Van egy nagy tartozásuk, 11,3 milliárd forint értében olyan hosszú távú filmszerződésekhez kapcsolódóan, mely jövőben megnyíló filmek vetítési jogát tartalmazza, ez egy évvel korábban még 18,4 milliárdos volt.
 • A cég vagyonelemeit 16,2 milliárd forintos zálogjog terheli.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.