<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Ezúttal közel 70 milliárddal emelték a versenyképesség-növelő támogatási előirányzat keretösszegét.

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatási előirányzat keretösszegének ismételt megemeléséről szóló kormányhatározat a szerda este megjelent Magyar Közlönyben olvasható. Eszerint az eddigi 100 milliárd forint keretösszegen felül 69,33 milliárd forint forrás biztosításáról kell gondoskodnia a pénzügyminiszternek, azonnali hatállyal.

Már a 100 milliárdos keretösszeg is emelt volt - eredetileg 50 milliárdot szántak a programra, aztán május közepén megduplázták a keretet. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már akkor jelezte: további bővítésre lesz szükség, mert a fejlesztési igények a megemelt keretet is átlépték.

A támogatás egyébként közép- és nagyvállalatoknak szól, mértéke nem haladhatja meg vállalkozásonként a 800 ezer eurót - vagyis jelenlegi árfolyamon számolva a 280 millió forintot.  Támogatás szinte bármely iparágban és gazdasági területen nyújtható, akadnak azonban kivételek, közte a válság miatt leginkább érintett, turisztikai területtel. A részletekről itt írtunk >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.