2020. június 4. 06:31
mfor.hu

Ezúttal közel 70 milliárddal emelték a versenyképesség-növelő támogatási előirányzat keretösszegét.

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatási előirányzat keretösszegének ismételt megemeléséről szóló kormányhatározat a szerda este megjelent Magyar Közlönyben olvasható. Eszerint az eddigi 100 milliárd forint keretösszegen felül 69,33 milliárd forint forrás biztosításáról kell gondoskodnia a pénzügyminiszternek, azonnali hatállyal.

Már a 100 milliárdos keretösszeg is emelt volt - eredetileg 50 milliárdot szántak a programra, aztán május közepén megduplázták a keretet. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már akkor jelezte: további bővítésre lesz szükség, mert a fejlesztési igények a megemelt keretet is átlépték.

A támogatás egyébként közép- és nagyvállalatoknak szól, mértéke nem haladhatja meg vállalkozásonként a 800 ezer eurót - vagyis jelenlegi árfolyamon számolva a 280 millió forintot.  Támogatás szinte bármely iparágban és gazdasági területen nyújtható, akadnak azonban kivételek, közte a válság miatt leginkább érintett, turisztikai területtel. A részletekről itt írtunk >>

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.