2019. január 11. 14:50
mfor.hu

A Médiatanács pénteki közleménye szerint továbbra is a Jazzy sugározhat majd a 90,9 MHz-s frekvencián.

Némileg meglepő döntés született az egyik rádiós pályázattal kapcsolatban, az utóbbi időben ugyanis a sors úgy hozta, hogy csak azok a csatornák nyertek ismét sugárzási jogot, amelyek egyértelműen kormányközeli tulajdonossal rendelkeztek. Így nem volt lefutott kérdés, hogy mi lesz a sorsa a 90,9 MHz-es frekvenciának.

Mint a Médiatanács pénteken kiadott tájékoztatásából kiderült, a Dél-Budapest 90,9 MHz rádiós frekvencia pályázatán az egyetlen ajánlatot benyújtó, jelenleg is műsort sugárzó pályázót, a Magyar Jazz Rádió Kft.-t nyilvánították nyertesnek. A médiaszolgáltató továbbra is közösségi jelleggel, 90,9 Jazzy Rádió néven sugároz majd műsort. A frekvencia Budapest teljes területén és annak kb. 25-35 km-es körzetében fogható, helytől és rádiókészüléktől függően.

A rádió adásai, több mint 10 éve, 2007. február 14-én indultak.  Az elsősorban zenére szakosodott adó főleg dzsesszzenét és dzsessz-közeli pop és egyéb zenét sugároz. A reggeli műsorsávban pedig a legismertebb rádiós gazdasági műsor, a Millás reggeli hallható.

 A csatorna tulajdonosa a Magyar Jazz Rádió Kft., amelynek ügyvezetője Antal Zoltán. Ő áll egyébként a rádiót működtető Magyar Jazz Rádió Kft. egyik tulajdonosa, a Belmond & Adams Magyarország Kft. mögött. A cégadatok szerint a másik tulajdonos a rádiós szakmában régi motorosnak számító Suri Imre.

A vállalat 2017-ben 114 millió forintos árbevételt, és 8 milliós adózott eredményt ért el.