<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyilatkozott a Media1 megkeresésére Oliver Fahlbusch, az RTL Group kommunikációs igazgatója annak a magyar televíziós piacon az elmúlt hetekben egyre intenzívebben terjedő pletykának a valóságtartalmával kapcsolatban, mely szerint a szomszédos Horvátországban működő RTL Croatia is eladósorba került azután, hogy tavaly bejelentették, eladják az RTL Belgiumot. A válaszban szóba került az RTL Magyarország helyezete is.

Az elmúlt hónapokban a Media1 több, a televíziós szakmában kiterjedt kapcsolatokkal rendelkező személytől is hallotta informális beszélgetések keretében azokat a pletykákat, amelyek arról szólnak, hogy az RTL Group (RTL Csoport) eladná horvátországi leányvállalatát, az RTL Croatiát. Egyesek azt is állítják, hogy akár nem is csak a déli szomszédunknál működő RTL Horvátország kerülhet eladósorba, hanem akár a régió több országában is átadná helyi tévés leányvállalatát az RTL / Bertelsmann médiaóriás valaki másnak.

Bővítési lehetőségek vannak. Bővítési lehetőségek vannak.

A Media1 megkereste Oliver Fahlbuscht, az RTL Group kommunikációs igazgatóját, mi igaz abból, hogy eladósorba került az RTL Horvátország, másrészt kérdeztük azt is, igaz-e, hogy akár más, a régióban érintett leányvállalatok eladása is felmerült.

A kommunikációs igazgató válaszában kifejtette: "Az RTL Horvátország esetében 2021 őszén elindítottuk a stratégiai lehetőségek felülvizsgálatát, és nyitottak vagyunk a konszolidációs lehetőségek feltárására. Erős piaci érdeklődést látunk az RTL Horvátország iránt, illetve az RTL-lel közösen kínált lehetőségek feltárása iránt."

Az RTL Magyarországgal kapcsolatban elmondta, jelentős növekedési lehetőségeket azonosítottunk a leányvállalat számára, különösen az RTL Most streaming szolgáltatásunk bővítésében. Mérlegelni fogjuk az M&A lehetőségeket is az RTL Magyarország további növekedésére.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.