<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Közel ötven millió forintos gondnoki megbízást kapott a HungaroControltól egy alig pár éve alakult kft.

Szép karácsonyi ajándék érkezett a Veszprém megyei Ugod településre bejegyzett Bakony-Org Vállalkozási és Szolgáltatási Kft. címére: verseny nélkül elnyerte a jelek szerint jól kifizetődő gondnoki állást a magyar légteret felügyelő HungaroControll Zrt. (HC) pályázati kiírásán - olvastuk az uniós közbeszerzési értesítőben. A kft. egyedül ajánlkozott, a megbízási szerződés szerint nettó 47 878 500 forintot számlázhat.

Alkalmanként sötétben is kell dolgoznia a gondnoknak a vidéki telephelyeken (fotó: HungaroControl)Alkalmanként sötétben is kell dolgoznia a gondnoknak a vidéki telephelyeken (fotó: HungaroControl)

A pályázati kiírásban gondnoki szolgáltatásokat említenek, ezt így részletezték: "a szerződés tárgya a HungaroControl Zrt. navigációs állomásainál megbízotti teendők és ehhez kapcsolódó különféle feladatok ellátása”. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a HC bugaci, monori, pusztaszabolcsi, békési, győri, sajóhídvégi, tápiósápi és ságvári navigációs állomásait rendszeresen látogatni és ellenőrizni kell a megadott műszaki leírás szerint.

A nyertes ajánlattevő a feladatokat köteles munkaidőben, illetve 24 órás mobiltelefonos elérhetőség keretében folyamatosan ellátni, illetve munkaidőn kívül rendelkezésre állni a feladatok által megkívánt esetekben. Továbbá ennek keretében vállalnia kell, hogy a HC értesítésére a szakember vagy annak akadályoztatása/távolléte esetén annak helyettese az értesítéstől számított legfeljebb 120 percen belül a megadott helyszínre érkezik.

A szerződést november 3-án meg is kötötték. A dr. Kertainé Német Mária által vezetett nyertes kft.-t 2017 júliusában jegyezték be, fő tevékenysége semmilyen módon nem kapcsolódik a légi közlekedéshez, hiszen "Szárazföldi szállítást segítő szolgáltatás" a neve és a cég beszámolói szerint ebből származott eddig az összes bevétele. Ehhez képest a kiírás szerint a navigációs állomások ellenőrzéséhez minden szükséges engedéllyel rendelkeznie kell, bár ezeket nem részletezték. Feltételezhetően speciális műszaki képzettségről lehet szó.

A mindössze nyolc főt foglalkoztató fiatal kft. 2019-ben a 15,4 millió forintos bevétele mellett még 178 ezer forintos veszteséggel zárta az évet, de tavaly már 25 millió forint állt a bevételi soron és 5,1 millió forint volt az adózott eredmény. Most tehát megduplázhatja a bevételt a remek megbízással.

 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.