2018. szeptember 23. 11:29
MTI

A kábelszolgáltató megemelte vételi ajánlatát a tévés óriáscégre. Murdoch 21st Century Fox-a ennyit nem fizetne érte.

A Comcast amerikai kábelszolgáltató megemelte vételi ajánlatát az európai televíziós óriás, a Sky cégre, és valószínűleg ezzel meg is szerzi, mivel a rivális Rupert Murdock ausztrál-amerikai médiamágnás vezette 21st Century Fox médiaóriás kevesebbet fizetne.

A Comcast szombaton tétet emelt és bejelentette, hogy részvényenként 17,28 fontot (1 font 362,48 forint) fizetne a londoni tőzsdén jegyzett Sky részvényéért, ami magasabb a 21st Century Fox legutóbbi, részvényenként 15,67 font vételi ajánlatánál. A Comcast legújabb ajánlata a Sky céget 30 milliárd font körülire értékeli.

A Sky részvényára pénteken a londoni börzén a legfrissebb vételi ajánlatnál alacsonyabban, 15,85 fonton zárt. A Sky igazgatótanácsa a Comcast ajánlatának elfogadását javasolta a részvényeseknek. A Comcast azzal számol, hogy az ügyletet október végéig lezárhatják.

A Fox még nem döntött arról, hogy megtartja-e 39 százalékos részesedését a Sky vállalatban és marad kisebbségi tulajdonos, vagy eladja a részesedését.

A Sky médiaszolgáltató 61 százalékáért a Fox tette az első ajánlatot, még 2016 decemberében. A Fox akkor részvényenként 10,75 fontot ajánlott. Időközben beszállt a versenybe a Comcast is, amelynek az első ajánlata részvényeként 12,50 font volt. A Sky-csoportnak 23 millió előfizetője van Nagy-Britanniában, Írországban, Németországban, Ausztriában és Olaszországban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.