<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Szállodai márkák tervezésével foglalkozik a BDPST Koncept Kft. Orbán Ráhel ügyvezetésével, de tavaly egyelőre ennek csak veszteség lett a vége.

Első teljes működési évében veszteséges lett a BDPST Koncept Kft., amelynek Orbán Ráhel az ügyvezetője - derül ki a cég 2022-es beszámolójából. A kormányfő legnagyobb lánya által vezetett társaságnak egészen pontosan 36,5 millió forint bevétele volt tavaly, ezzel sikerült túlszárnyalnia a 2021-es 11 millió forintos forgalmat, igaz, a BDPST Zrt. leányvállalataként tevékenykedő cég csak 2021 áprilisa óta aktív.

A 36,5 millió forintos forgalom ugyanakkor nem volt elég a nyereséghez: a 2021-es 6,7 millió forintos profit után 2022-ben 508 ezer forintos veszteséget hoztak össze. Ezt főleg az okozta, hogy anyagjellegű ráfordításokra kifizettek 20,8 millió forintot, míg bérekre is elment 15,4 millió forint.

A BDPST Koncept elsősorban a tulajdonosi igényeket felmérve, majd vizsgálva a piaci trendeket és lehetőségeket, segítséget nyújt a tervezés folyamán egy olyan narratíva kialakításában, mely alapot ad egy új termék, hotel vagy étterem megszületéséhez, fejlesztéséhez.  A BDPST Group portfóliójába tartozó hotelek és éttermek márkastratégiájának kialakításával a BDPST Hotel Management foglalkozott korábban, azon belül pedig Orbán Ráhel és csapata. A jövőben Orbán Ráhel ügyvezetésével önálló entitásként fog működni a BDPST Koncept

- szól a társaság bemutatkozása.

Orbán Ráhel ügyvezető Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Orbán Ráhel ügyvezető Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tehát alapvetően szállodai márkák tervezésével foglalkoznak, de ez tavaly még veszteséges tevékenységnek bizonyult. Ennek ellenére Orbán Ráhelt beválasztották a magyar turizmus meghatározó szereplőinek top 50-es listájára is. A miniszterelnök lányának saját cége is van, az Odu Store Kft. tavaly márciusban indította el a bababoltos webshopját. Hogy ez miként muzsikált a rettentően nehéz 2022-es évben, az egyelőre még nem derült ki.