2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szállodai márkák tervezésével foglalkozik a BDPST Koncept Kft. Orbán Ráhel ügyvezetésével, de tavaly egyelőre ennek csak veszteség lett a vége.

Első teljes működési évében veszteséges lett a BDPST Koncept Kft., amelynek Orbán Ráhel az ügyvezetője - derül ki a cég 2022-es beszámolójából. A kormányfő legnagyobb lánya által vezetett társaságnak egészen pontosan 36,5 millió forint bevétele volt tavaly, ezzel sikerült túlszárnyalnia a 2021-es 11 millió forintos forgalmat, igaz, a BDPST Zrt. leányvállalataként tevékenykedő cég csak 2021 áprilisa óta aktív.

A 36,5 millió forintos forgalom ugyanakkor nem volt elég a nyereséghez: a 2021-es 6,7 millió forintos profit után 2022-ben 508 ezer forintos veszteséget hoztak össze. Ezt főleg az okozta, hogy anyagjellegű ráfordításokra kifizettek 20,8 millió forintot, míg bérekre is elment 15,4 millió forint.

A BDPST Koncept elsősorban a tulajdonosi igényeket felmérve, majd vizsgálva a piaci trendeket és lehetőségeket, segítséget nyújt a tervezés folyamán egy olyan narratíva kialakításában, mely alapot ad egy új termék, hotel vagy étterem megszületéséhez, fejlesztéséhez.  A BDPST Group portfóliójába tartozó hotelek és éttermek márkastratégiájának kialakításával a BDPST Hotel Management foglalkozott korábban, azon belül pedig Orbán Ráhel és csapata. A jövőben Orbán Ráhel ügyvezetésével önálló entitásként fog működni a BDPST Koncept

- szól a társaság bemutatkozása.

Orbán Ráhel ügyvezető Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Orbán Ráhel ügyvezető Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tehát alapvetően szállodai márkák tervezésével foglalkoznak, de ez tavaly még veszteséges tevékenységnek bizonyult. Ennek ellenére Orbán Ráhelt beválasztották a magyar turizmus meghatározó szereplőinek top 50-es listájára is. A miniszterelnök lányának saját cége is van, az Odu Store Kft. tavaly márciusban indította el a bababoltos webshopját. Hogy ez miként muzsikált a rettentően nehéz 2022-es évben, az egyelőre még nem derült ki.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!