3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

A jelek szerint a felcsúti milliárdos Észak-Magyarország felé kacsintgat. Oda kötődő érdekeltségei most egy újabbal gyarapodnak. 

Már meglévő érdekeltségén keresztül újabb társaságot alapított Mészáros Lőrinc február legvégén. A jelek szerint - legalábbis a cég nevéből kiindulva - koncentrálni szeretne Észak-Magyarországra, illetve ott meglévő, egyre nagyobb számú érdekeltségére. 

Február 26-án alapították meg az Észak-Magyarországi Fejlesztési Zrt.-t, melyet a cégbíróság március 8-án jegyzett be. A számos más Mészáros-érdekeltségnek is otthont adó Andrássy út 59. szám alatti ingatlan lett a székhelye az 5 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező Zrt.-nek. A cég fő - és egyetlen bejegyzett - tevékenysége vagyonkezelés. Egyedüli részvényes a bodrogkeresztúri Dereszla Bortermelő és Értékesítő Kft., melynek többségi befolyással rendelkező tulajdonosa a Mészáros Lőrinchez kötődő, agrárterületen aktív Búzakalász 66 Kft. 

Fotó: MTIFotó: MTI

Az új, Zrt. vezérigazgatója Sántha Gergely lett, aki - a tulajdonosváltás után is maradt - a diósgyőri focicsapat mögött álló Diósgyőr FC Kft., valamint a mögötte álló gazdasági társaság, a Borsodsport Invest Kft. vezetői posztjában is. 

Borsodban terjeszkedik?

Mészáros Lőrinc egészen tavaly év végéig főként a borászat területén működő cégekkel rendelkezett a régióban. A már említett Dereszla Bortermelő Kft. mellett hozzá köthető több bodrogkeresztúri cég is, mint a Henye Hotel Kft., a Henye Borászat Kft., a Tokaj-Major Kft. és a Dereszla Food and Spirit Kft. 

Az néhány hónapban viszont újra Borsod megye felé fordult Mészáros Lőrinc fókusza, mivel újabb és újabb ágazatokban is megjelent közvetve vagy közvetlenül. Tavaly év végén szerzett tulajdonrészt a Gyógyító Magyarok Kft.-ben, melyen keresztül a miskolci SDRC Sport Diagnosztikai és Rehabilitációs Centrum Kft.-ben is érdekelté vált. Az SDRC DVTK Medical néven működtet diagnosztikai és rehabilitációs centrumot a DVTK Sport Komplexum részeként. 

Az új fejlesztési Zrt. létrehozásában elképzelhető, hogy szerepet játszott az a bő egy évvel ezelőtti bejelentés, mely szerint új gazdasági övezetet szeretne létrehozni a kormány Észak-Magyarországon.

A tervet 2020. március első napjaiban jelentette be Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter. Mint elmondta, létre kell hozni a Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Szolnok tengelyű észak-magyarországi gazdasági övezetet, amely képes bekapcsolni a gazdaság, az oktatás, a kultúra, a turisztika és a sport területén megvalósuló fejlődésbe a határon túli területeket és azok lakosságát is. 

A térség koncentrált felkarolása nemcsak a megyeközpontok, hanem az övezet egyéb településeinek fejlődésére és az egész vidékre pozitív hatást fog gyakorolni az elképzelések szerint. Kiemelte:

a cél a gazdasági övezet népességmegtartó erejének növelése, infrastrukturális, gazdasági és kulturális fejlesztése, versenyképességének erősítése.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.