<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az új szerzeménynek köszönhetően akár szintetikus kaucsukot is gyárthatnak a felcsúti milliárdos gyerekei, amit az egyik leggyorsabban terjedő szigetelőanyagnak tartanak a szakemberek.

Mészáros Lőrinc gyerekei nem tétlenkedtek az új év kezdetén, hiszen alig telt el három nap az új évből, rögtön egy új céggel bővítették a céghálójukat.

A tulajdonukban lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. ugyanis 2022. január 3-án tulajdonosa lett a szegedi Sz-Plast Ablak Kft.-nek.

A változást a cégbíróság bő két héttel később, január 18-án jegyezte be. A társaság nagy múltra tekint vissza, hiszen 2010 végén alapították, törzstőkéje pedig a Kft. esetében meghatározott 3 millió forintos minimum. A cég főtevékenysége műanyag építőanyag gyártása, de mellette szintetikus kaucsuk alapanyag gyártásával, személygépjármű kölcsönzésével, csomagküldő, internetes kiskereskedelemmel vagy akár épületépítési projekt szervezésével is foglalkozhat.

Egyre terebélyesebb a céghálójuk (Fotó: Átlátszó)
Egyre terebélyesebb a céghálójuk (Fotó: Átlátszó)

A korábbi tulajdonos, Lukács Loránd Gábor a tulajdonosváltás után is maradt a cég ügyvezetője. Az Sz-Plast eladása után is maradt még Lukácsnak gazdasági érdekeltsége, a szegedi Lukács Trafik Bt. és az Sz-Install Kft. révén, utóbbi főtevékenysége épületépítési projekt szervezése.

Mészáros Lőrinc gyerekei a műanyag nyílászárókat gyártó Sz-Plast Ablakkal egy jól jövedelmező cégre tettek szert, melyet az éves beszámoló alapján még a koronavírus-járvány megjelenése sem tudott megtorpantani. 2020-ban ugyanis a korábbi 594 millió után 666 millió forint bevétel folyt be a cég kasszájába, melyből a végén 65 milliós profit maradt a korábbi 54 millió után.

A cég profilját tekintve egyébként jól beleillik a Fejér-B.Á.L. leányvállalatainak sorába, hiszen főként az építőiparral kapcsolatos társaságokat birtokol.

  • a 2018-ban megszerzett Fenstherm Future Zrt. fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelemmel foglalkozik főtevékenységként,
  • a 2019-es szerzemény, a Gerecse-Plusz Kft. fémmegmunkálással,
  • az Euro Generál Zrt. - melyben 2020-ban szereztek többségi tulajdont - saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozik főtevékenységként,
  • ezeken kívül saját alapítású tervezőcégük is van (Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft.).
  • Tulajdonukban van még a Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft.,
  • és a nemrég a V-Híd Vagyonkezelővel, valamint a Mészáros és Mészáros Zrt.-vel közösen alapított Felcsúti Ipari Park Kft.