2p

Az új szerzeménynek köszönhetően akár szintetikus kaucsukot is gyárthatnak a felcsúti milliárdos gyerekei, amit az egyik leggyorsabban terjedő szigetelőanyagnak tartanak a szakemberek.

Mészáros Lőrinc gyerekei nem tétlenkedtek az új év kezdetén, hiszen alig telt el három nap az új évből, rögtön egy új céggel bővítették a céghálójukat.

A tulajdonukban lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. ugyanis 2022. január 3-án tulajdonosa lett a szegedi Sz-Plast Ablak Kft.-nek.

A változást a cégbíróság bő két héttel később, január 18-án jegyezte be. A társaság nagy múltra tekint vissza, hiszen 2010 végén alapították, törzstőkéje pedig a Kft. esetében meghatározott 3 millió forintos minimum. A cég főtevékenysége műanyag építőanyag gyártása, de mellette szintetikus kaucsuk alapanyag gyártásával, személygépjármű kölcsönzésével, csomagküldő, internetes kiskereskedelemmel vagy akár épületépítési projekt szervezésével is foglalkozhat.

Egyre terebélyesebb a céghálójuk (Fotó: Átlátszó)
Egyre terebélyesebb a céghálójuk (Fotó: Átlátszó)

A korábbi tulajdonos, Lukács Loránd Gábor a tulajdonosváltás után is maradt a cég ügyvezetője. Az Sz-Plast eladása után is maradt még Lukácsnak gazdasági érdekeltsége, a szegedi Lukács Trafik Bt. és az Sz-Install Kft. révén, utóbbi főtevékenysége épületépítési projekt szervezése.

Mészáros Lőrinc gyerekei a műanyag nyílászárókat gyártó Sz-Plast Ablakkal egy jól jövedelmező cégre tettek szert, melyet az éves beszámoló alapján még a koronavírus-járvány megjelenése sem tudott megtorpantani. 2020-ban ugyanis a korábbi 594 millió után 666 millió forint bevétel folyt be a cég kasszájába, melyből a végén 65 milliós profit maradt a korábbi 54 millió után.

A cég profilját tekintve egyébként jól beleillik a Fejér-B.Á.L. leányvállalatainak sorába, hiszen főként az építőiparral kapcsolatos társaságokat birtokol.

  • a 2018-ban megszerzett Fenstherm Future Zrt. fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelemmel foglalkozik főtevékenységként,
  • a 2019-es szerzemény, a Gerecse-Plusz Kft. fémmegmunkálással,
  • az Euro Generál Zrt. - melyben 2020-ban szereztek többségi tulajdont - saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozik főtevékenységként,
  • ezeken kívül saját alapítású tervezőcégük is van (Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft.).
  • Tulajdonukban van még a Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft.,
  • és a nemrég a V-Híd Vagyonkezelővel, valamint a Mészáros és Mészáros Zrt.-vel közösen alapított Felcsúti Ipari Park Kft.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!