2019. február 4. 08:22
mfor.hu

A fejlesztés alatt álló, a tervek szerint Európában, Oroszországban, Latin-Amerikában és Ausztráliában értékesítendő készítmény jól illeszkedik majd a Richter nőgyógyászati portfoliójába. 

A Richter Gedeon Nyrt., valamint a Pantarhei Bioscience BV licenc és szállítói megállapodást kötött a Pantarhei által kifejlesztett kombinált fogamzásgátló értékesítéséről - tette közzé a magyar gyógyszergyár a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A fejlesztés alatt álló készítmény készen áll arra, hogy további klinikai vizsgálatokat folytassanak le a törzskönyvi engedély megszerzése érdekében. A megállapodás földrajzi hatálya Európára, Oroszországra, Latin-Amerikára, valamint Ausztráliára terjed ki. 

Indulhatnak a klinikai vizsgálatok Indulhatnak a klinikai vizsgálatok

A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor a Richter mérföldkő kifizetést teljesít. Emellett, a termék fejlesztésének, valamint az értékesítés alakulásától függően a Pantarhei további, mérföldkő kifizetésekre is jogosulttá válik. Fentieken túl a termék piaci bevezetését követően a Pantarhei értékesítéshez kötött royalty kifizetésekre is igényt tarthat. A megállapodás értelmében a Richter felelős az előírt klinikai és engedélyezés utáni vizsgálatok valamennyi költségének finanszírozásáért. 

„Egy ilyen, új fejlesztésű kombinált orális fogamzásgátló hozzáadása a már létező portfoliónkhoz lehetőséget biztosít számunkra, hogy a kiemelt nőgyógyászati portfoliónkat tovább bővítsük, amely célkitűzés társaságunk stratégiájának központi elemét képezi” – jelentette ki Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója. 

„A Richter hormonális készítmények gyártásában és értékesítésében széles körben és hosszú távon megszerzett gyakorlata biztosítja a Pantarhei számára, hogy ez a kiemelkedő fontosságú új fogamzásgátló tabletta sikeres lehessen” – jelentette ki Herjan Coelingh Bennink, a Pantarhei Bioscience elnöke és az ARC megközelítés felfedezője.