2018. március 7. 09:43
mfor.hu

Bővül a TV2 Csoport kábelportfóliója, idén új sportcsatornák indulnak Spíler2 TV és Spíler3 TV néven.

A TV2 Csoport 2016 nyarán kezdte meg nagyszabású portfólió bővítését, melynek eredményeként 2018 év elejére már 11 csatornával rendelkezik. A TV2 mellett a változatos tematikájú
kábelcsatornáknak köszönhetően sokszínű műsorkínálat várja a nézőket.

A terjeszkedés 2018 nyarán folytatódik, elindul két újabb sportcsatorna, amiken a már jól ismert sportágak mellett a Bajnokok Ligája mérkőzéseit is nyomon követhetik a labdarúgás szerelmesei, áll a vállalat közleményében.

Az UEFA-val kötött hosszútávú szerződés értelmében a 2018 és 2021 közti szezonokban a TV2 Csoport nézői is láthatják a legrangosabb európai kupaküzdelem mérkőzéseit. Minden forduló, minden játéknapján lesz Bajnokok Ligája közvetítés. A BL meccsek egyébként az M4-en is láthatóak, ahogy arról korábban beszámolt az mfor.hu a közmédia az úgynevezett A csomagot vette meg, míg a TV2 Csoport a B-t. Az UEFA Bajnokok Ligája és UEFA Szuperkupa 2018/19, 2019/20 és 2020/21 szezonok felhasználási jogaiért összesen 18 millió eurót fizetett a közmédia - derül ki az MTVA honlapján közzétett szerződéslistából. Ez 5,74 milliárd forintot jelent átszámítva - a dokumentum szerint 319 forintos euróárfolyamon. Vagyis évente 1,9 milliárd forint költenek arra, hogy az európai csúcsligát elhozzák a magyar háztartásokba is. Arról nincsenek adatok, hogy a TV2 mekkora összeget fizetett a jogokért, vélhetőleg ennél kevesebbet. A 444.hu információi szerint ugyanakkor Andy Vajna vállalata évi 1,3 milliárd forintot fizethet a BL meccsekért.

A Bajnokok Ligája mellett számos más exkluzív, prémium sportjoggal is rendelkezik a cégcsoport és jelenleg is zajlanak a tárgyalások újabb jogok megszerzésére. Továbbra is követhetik a szurkolók a Premier League, az NHL mérkőzéseit és a MOTOGP futamait a Spíler csatornákon.

A hatékony működés érdekében a sportcsatornák szintén román joghatóság alá tartoznak majd, ahogy a cégcsoport többi kábelcsatornája is. A médiatársaság ahogy eddig is, bevételei
után továbbra is a magyar jogszabályok szerint, Magyarországon fog adót fizetni, állítja a TV2.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!