<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Üllőn nyitotta meg a Lenovo első európai gyártóüzemét.

Elsősorban szerver-infrastruktúrát, tárolórendszereket, valamint csúcskategóriás PC-munkaállomásokat készítenek, amiket az európai, közel-keleti és afrikai régióban értékesítenek - tájékoztatta a vállalat kedden az MTI-t.

A gyár már több mint 1000 teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat különböző mérnöki, vezetői és operatív munkakörökben, és a létszám tovább nő majd, ahogy a létesítmény a teljes kapacitás felé halad.

Ilyen gyár nincs máshol Európában. Fotó: DepositphotosIlyen gyár nincs máshol Európában. Fotó: Depositphotos

A közlemény szerint az erős infrastruktúra, a képzett munkaerő és az Európa közepén elhelyezkedő Magyarország tökéletes helyszínt biztosít a Lenovo első európai saját gyártóüzemének, emellett a beruházás egy részét a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) helyi kormányzati ösztönzőkkel támogatta.

A csaknem 50 000 négyzetméteres új létesítmény a Lenovo egyik legnagyobb gyártóüzeme. A gyártósor naponta több mint 1000 szervert és 4000 munkaállomást képes gyártani, mindegyiket kifejezetten az ügyfelek igényeire szabva.

Az új, kifejezetten erre a célra épített épületet 0,5 megawatt kapacitású napelemekkel szerelték fel. Az eszközök helyi gyártása jelentősen csökkenti a termékek szállítási idejét és távolságát, így hatékonyabb és fenntarthatóbb áruszállítási lehetőségeket biztosít. Mindez az innovatív gyártási folyamatokkal, például a Lenovo szabadalmaztatott, alacsony hőmérsékletű forrasztási eljárásával együtt segíti a vállalatot klímacéljainak elérésében - közölték.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.