2018. június 14. 09:25

Tőkét emel az állam a cégben.

Az idei évhez hasonlóan jövőre is emeli a Paks II. beruházás tőkéjét az állam, ezúttal is 106 milliárd forintot biztosít erre a költségvetés - derül ki a tegnap benyújtott dokumentumból.

Egy évvel korábban 99 milliárd forinthoz jutott ilyen módon a projektet irányító társaság. A tőkeemelések mellett azonban nem találtunk elkülönített forrást a kapcsolódó egyéb beruházásokra. Erre a célra idén még 20 milliárd forintot tettek félre, de a következő évben nincs betervezve önálló keret.

Gulyás Gergely szerint idén nem nyúltunk az oroszok pénzéhez Gulyás Gergely szerint idén nem nyúltunk az oroszok pénzéhez

Az új paksi blokkok építési munkálatai még nagyon korai fázisban járnak, a talajmunkák kezdődtek csak el, miközben több ezer engedélyre vár még a kivitelező. Kérdésünkre a legutóbbi Kormányinfón azt mondta Gulyás Gergely miniszter, hogy a magyar állam idén még nem hívott le orosz hitelt, ami az államközi szerződés szerint áll Magyarország rendelkezésére. Tavaly felhasználtunk egy kisebb részt ebből a hitelből, amit gyorsan elő is törlesztettünk, mivel a mostani kamatkondíciók jobbak, mint amit a Moszkvával kötött megállapodás tartalmaz.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.