<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

Tőkét emel az állam a cégben.

Az idei évhez hasonlóan jövőre is emeli a Paks II. beruházás tőkéjét az állam, ezúttal is 106 milliárd forintot biztosít erre a költségvetés - derül ki a tegnap benyújtott dokumentumból.

Egy évvel korábban 99 milliárd forinthoz jutott ilyen módon a projektet irányító társaság. A tőkeemelések mellett azonban nem találtunk elkülönített forrást a kapcsolódó egyéb beruházásokra. Erre a célra idén még 20 milliárd forintot tettek félre, de a következő évben nincs betervezve önálló keret.

Gulyás Gergely szerint idén nem nyúltunk az oroszok pénzéhezGulyás Gergely szerint idén nem nyúltunk az oroszok pénzéhez

Az új paksi blokkok építési munkálatai még nagyon korai fázisban járnak, a talajmunkák kezdődtek csak el, miközben több ezer engedélyre vár még a kivitelező. Kérdésünkre a legutóbbi Kormányinfón azt mondta Gulyás Gergely miniszter, hogy a magyar állam idén még nem hívott le orosz hitelt, ami az államközi szerződés szerint áll Magyarország rendelkezésére. Tavaly felhasználtunk egy kisebb részt ebből a hitelből, amit gyorsan elő is törlesztettünk, mivel a mostani kamatkondíciók jobbak, mint amit a Moszkvával kötött megállapodás tartalmaz.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.