2018. június 14. 09:25

Tőkét emel az állam a cégben.

Az idei évhez hasonlóan jövőre is emeli a Paks II. beruházás tőkéjét az állam, ezúttal is 106 milliárd forintot biztosít erre a költségvetés - derül ki a tegnap benyújtott dokumentumból.

Egy évvel korábban 99 milliárd forinthoz jutott ilyen módon a projektet irányító társaság. A tőkeemelések mellett azonban nem találtunk elkülönített forrást a kapcsolódó egyéb beruházásokra. Erre a célra idén még 20 milliárd forintot tettek félre, de a következő évben nincs betervezve önálló keret.

Gulyás Gergely szerint idén nem nyúltunk az oroszok pénzéhez Gulyás Gergely szerint idén nem nyúltunk az oroszok pénzéhez

Az új paksi blokkok építési munkálatai még nagyon korai fázisban járnak, a talajmunkák kezdődtek csak el, miközben több ezer engedélyre vár még a kivitelező. Kérdésünkre a legutóbbi Kormányinfón azt mondta Gulyás Gergely miniszter, hogy a magyar állam idén még nem hívott le orosz hitelt, ami az államközi szerződés szerint áll Magyarország rendelkezésére. Tavaly felhasználtunk egy kisebb részt ebből a hitelből, amit gyorsan elő is törlesztettünk, mivel a mostani kamatkondíciók jobbak, mint amit a Moszkvával kötött megállapodás tartalmaz.