TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A varsói és johannesburgi tőzsdére bevezetett társaságban szereznek többségi tulajdont.

A napokban aláírt feltételes részvényeladási szerződés alapján az MNB Alapítvány vagyonát kezelő Optima Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt alap megvásárolta a Globe Trade Centre (GTC) S.A.-nak a többségi tulajdonrészét - tudatta lapunkkal az Optima Zrt.

Ma már csak egy alapítvány van Ma már csak egy alapítvány van

Az Optima alapja a tranzakcióval a régió 6 országában 41 irodaházat és 5 kiskereskedelmi létesítményt tulajdonló társaság 61,49 százalékos tulajdonosává válik. A GTC többségi részvénycsomagját a 85 milliárd dolláros vagyont kezelő Lone Star Funds amerikai befektetési alaptól vásárolja meg.

A varsói és a johannesburgi tőzsdére bevezetett GTC S.A. birtokában összesen 748 ezer négyzetméternyi bérbeadható alapterületű ingatlan van Magyarországon és azon kívül a régió számos országában. A GTC ingatlanjainak kihasználtsága átlagosan 95 százalékos. 

A tranzakcióval, amelynek zárásához még szükség van több ország versenyhatóságának engedélyére, az Optima alapja egy jól menedzselt, biztos szakmai alapokon működő, átlátható portfólióra tesz szert.
Az Optima eddigi vagyonkezelési stratégiáját és döntéseit a piaci fejlemények visszaigazolták, folyamatosan növelni tudta a rábízott alapítványi vagyon értékét.

A mostani részesedésszerzéssel várakozásai szerint úgy lesz képes emelni az általa kezelt vagyon hozamát, hogy közben az eddigieknél is biztonságosabbá, válságokkal szemben még nagyobb ellenállóképességűvé válik a portfóliója. A GTC-vel az Optima alapjának tulajdonába olyan ingatlanok kerülnek, amelyek kiemelt elhelyezkedésük és fejlesztési potenciáljuk révén hosszú távon is kiváló stratégiai befektetési lehetőséget nyújtanak számára.

A GTC honlapján hét ingatlant - köztük a Duna Towert - tüntetnek fel a portfoliójuk részeként, köztük már eladottat, illetve tervezettet is. Az Optima kérdésünkre a Center Point Irodaház 1-2-t, a Duna Tower Irodaházat, a Pillar Irodaházat, a Spirál Irodaházat, a GTC Metro-t és a Szerémi Gate-t jelölte meg a portfolióba tartozó ingatlanként.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.