2020. április 6. 18:47
mfor.hu

A varsói és johannesburgi tőzsdére bevezetett társaságban szereznek többségi tulajdont.

A napokban aláírt feltételes részvényeladási szerződés alapján az MNB Alapítvány vagyonát kezelő Optima Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt alap megvásárolta a Globe Trade Centre (GTC) S.A.-nak a többségi tulajdonrészét - tudatta lapunkkal az Optima Zrt.

Ma már csak egy alapítvány van Ma már csak egy alapítvány van

Az Optima alapja a tranzakcióval a régió 6 országában 41 irodaházat és 5 kiskereskedelmi létesítményt tulajdonló társaság 61,49 százalékos tulajdonosává válik. A GTC többségi részvénycsomagját a 85 milliárd dolláros vagyont kezelő Lone Star Funds amerikai befektetési alaptól vásárolja meg.

A varsói és a johannesburgi tőzsdére bevezetett GTC S.A. birtokában összesen 748 ezer négyzetméternyi bérbeadható alapterületű ingatlan van Magyarországon és azon kívül a régió számos országában. A GTC ingatlanjainak kihasználtsága átlagosan 95 százalékos. 

A tranzakcióval, amelynek zárásához még szükség van több ország versenyhatóságának engedélyére, az Optima alapja egy jól menedzselt, biztos szakmai alapokon működő, átlátható portfólióra tesz szert.
Az Optima eddigi vagyonkezelési stratégiáját és döntéseit a piaci fejlemények visszaigazolták, folyamatosan növelni tudta a rábízott alapítványi vagyon értékét.

A mostani részesedésszerzéssel várakozásai szerint úgy lesz képes emelni az általa kezelt vagyon hozamát, hogy közben az eddigieknél is biztonságosabbá, válságokkal szemben még nagyobb ellenállóképességűvé válik a portfóliója. A GTC-vel az Optima alapjának tulajdonába olyan ingatlanok kerülnek, amelyek kiemelt elhelyezkedésük és fejlesztési potenciáljuk révén hosszú távon is kiváló stratégiai befektetési lehetőséget nyújtanak számára.

A GTC honlapján hét ingatlant - köztük a Duna Towert - tüntetnek fel a portfoliójuk részeként, köztük már eladottat, illetve tervezettet is. Az Optima kérdésünkre a Center Point Irodaház 1-2-t, a Duna Tower Irodaházat, a Pillar Irodaházat, a Spirál Irodaházat, a GTC Metro-t és a Szerémi Gate-t jelölte meg a portfolióba tartozó ingatlanként.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.