4p

Interkontinentális távközlési kábelrendszert építhet a 4iG és a Telecom Egypt.

A budapesti központú infokommunikációs vállalat, a 4iG Nyrt., és Egyiptom első integrált távközlési szolgáltatója, illetve a régió egyik legnagyobb tengeralatti kábel operátora, a Telecom Egypt előzetes megállapodást kötött az Albániát és Egyiptomot a tenger alatt összekötő nagy kapacitású optikai kábelvezeték kiépítéséről. A tenger alatti összeköttetés nyílt hozzáférésű modellben valósulna meg, amely a meglévő földközi-tengeri útvonalaktól eltérő tranzitútvonalat biztosítana a fontos nyugat-európai csomópontok, mint Frankfurt, illetve számos kelet-európai elérési pont irányába is.

A 4iG Nyrt. elnöke, Jászai Gellért és a Telecom Egypt vezérigazgatója, Mohamed Nasr, írták alá a szándéknyilatkozatot az Egyiptomot és Albániát összekötő, a Földközi-, Jón- és Adriai-tenger alatt húzódó, nagy kapacitású optikai kábel kiépítéséről – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsde oldalán. Az együttműködéssel a partnerek jelentős részesedést kívánnak szerezni a gyorsan növekvő Európa és Ázsia, illetve Európa és Kelet-Afrika közötti adatátviteli piacon. Albánia stratégiai elhelyezkedése miatt az egyik kiemelt belépési pont lehet Kelet-Európába és az ország biztonságos és határokon átnyúló szárazföldi infrastruktúrájának köszönhetően fontos tranzit kapcsolatot biztosít további desztinációk irányában.

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnöke és Mohamed Nasr, a Telecom Egypt vezérigazgatója írta alá a megállapodást. Fotó: 4iG
Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnöke és Mohamed Nasr, a Telecom Egypt vezérigazgatója írta alá a megállapodást. Fotó: 4iG

A Telecom Egyiptommal kötött előzetes megállapodás jelentős mérföldkő a 4iG Csoport számára. A közép-kelet-európai tranzitüzletágban szerzett széleskörű tapasztalatainkra támaszkodva ez a partnerség belépést jelenthet egy új és stratégiailag fontos üzleti területre, az interkontinentális vezetékes hálózatok piacára. A 4iG tovább erősíti regionális jelenlétét azzal, hogy Albániában új adatkaput hoz létre, a nemzetközi optikai tranzitútvonalak bővítése pedig további együttműködési lehetőségeket teremt a régió országaival" – hangsúlyozta a megállapodás kapcsán Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnöke. 

Örömmel működünk együtt a 4iG csoporttal egy új európai belépési pont kialakításában, lehetővé téve ezen az Ázsiából és Afrikából érkező adatforgalom továbbítását a nagy európai csomópontok felé. A fejlesztés összhangban van a Telecom Egypt diverzifikációs stratégiájával, amelynek köszönhetően nyílt és rugalmas adatátviteli lehetőségeket kínálhatunk partnereinknek a Földközi-tenger térségében. Együttműködésre törekszünk az iparág legnagyobb szereplőivel annak érdekében, hogy zökkenőmentes összeköttetést biztosíthassunk partnereinknek és a végfelhasználóknak regionális és globális szinten egyarántAz Egyiptom és Albánia közötti tenger alatti kábelrendszer az újonnan indított nyílt és semleges ökoszisztémánkat, a „WeConnect"-et használja majd, amellyel problémamentes összekapcsolás létesíthető a számos tenger alatti kábelrendszer között. Elkötelezettek vagyunk az iparági szereplőkkel való együttműködésben, hogy megbízható adatkapcsolati megoldásokat biztosítsunk az ügyfeleinknek, és a végfelhasználóknak a régióban és globálisan.” – mondta a megállapodás kapcsán Mohamed Nasr, a Telecom Egypt vezérigazgatója.

A több mint 165 éves múltra visszatekintő, a tenger alatti interkontinentális összeköttetések terén hatalmas szakértelemmel rendelkező Telecom Egypt 160 jelentős tenger alatti kábelszolgáltató partnere világszerte. A vállalat elhivatottan fejleszti széleskörű, legmodernebb megoldásokból álló portfólióját, hogy lépést tartson a nemzetközi összeköttetés iránti növekvő igényekkel, miközben a legrövidebb és legmegbízhatóbb útvonalakat biztosítja globális partnerei számára. A Telecom Egypt nagy léptékű beruházásokat hajtott végre, melynek köszönhetően jelentős tenger alatti és szárazföldi infrastruktúrával rendelkezik. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!