2018. április 5. 13:55
mfor.hu

A Google a világ legnagyobb vállalati felhasználója a megújuló energiának.

Globális energiaszükségletének teljes egészét képes megújuló energiából fedezni az internetes keresőről ismert vállalat, derült ki a cég egyik alelnökének blogbejegyzéséből. Urs Hölzle azt írta, hogy 2017-ben sikerült olyan megállapodásokat kötni, amelyek biztosítják, hogy a Google még több megújuló energiát tudjon használni. A vállalat szerződései immár a globális felhasználásuk teljes egészét lefedik.

A vállalat 3 milliárd dollárt fektetett megújuló energiás projektekbe, amivel az említett mennyiséget előállítják. Azt ugyanakkor leszögezte Urs Hölzle, hogy a felhasználás és az előállítás helye nem feltétlen egyezik meg, hiszen az erőművek és a - legnagyobb energiaigénnyel rendelkező - szerver- és adatközpontok általában földrajzilag eltérő helyen találhatóak. A Google vezetője azt is hangsúlyozta, hogy jelenleg ők a vállalati szférában a világ legnagyobb megújuló energiafelhasználók.

A technológiai cégeket ugyan számos ok miatt éri időnként kritika - elég csak a Facebook jelenlegi adatkezelési botrányára gondolni - ugyanakkor a környezetvédelem terén igyekeznek "trendsetter"-ek lenni. A Google mellett például az Amazon is nagyon komoly lépéseket tett a közelmúltban a megújuló energia használat terén. Az internetes kereskedelemben piacvezető vállalat tavaly októberben adta át a világ egyik legnagyobb szélerőmű parkját.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.