<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Google a világ legnagyobb vállalati felhasználója a megújuló energiának.

Globális energiaszükségletének teljes egészét képes megújuló energiából fedezni az internetes keresőről ismert vállalat, derült ki a cég egyik alelnökének blogbejegyzéséből. Urs Hölzle azt írta, hogy 2017-ben sikerült olyan megállapodásokat kötni, amelyek biztosítják, hogy a Google még több megújuló energiát tudjon használni. A vállalat szerződései immár a globális felhasználásuk teljes egészét lefedik.

A vállalat 3 milliárd dollárt fektetett megújuló energiás projektekbe, amivel az említett mennyiséget előállítják. Azt ugyanakkor leszögezte Urs Hölzle, hogy a felhasználás és az előállítás helye nem feltétlen egyezik meg, hiszen az erőművek és a - legnagyobb energiaigénnyel rendelkező - szerver- és adatközpontok általában földrajzilag eltérő helyen találhatóak. A Google vezetője azt is hangsúlyozta, hogy jelenleg ők a vállalati szférában a világ legnagyobb megújuló energiafelhasználók.

A technológiai cégeket ugyan számos ok miatt éri időnként kritika - elég csak a Facebook jelenlegi adatkezelési botrányára gondolni - ugyanakkor a környezetvédelem terén igyekeznek "trendsetter"-ek lenni. A Google mellett például az Amazon is nagyon komoly lépéseket tett a közelmúltban a megújuló energia használat terén. Az internetes kereskedelemben piacvezető vállalat tavaly októberben adta át a világ egyik legnagyobb szélerőmű parkját.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.