2018. április 5. 13:55
mfor.hu

A Google a világ legnagyobb vállalati felhasználója a megújuló energiának.

Globális energiaszükségletének teljes egészét képes megújuló energiából fedezni az internetes keresőről ismert vállalat, derült ki a cég egyik alelnökének blogbejegyzéséből. Urs Hölzle azt írta, hogy 2017-ben sikerült olyan megállapodásokat kötni, amelyek biztosítják, hogy a Google még több megújuló energiát tudjon használni. A vállalat szerződései immár a globális felhasználásuk teljes egészét lefedik.

A vállalat 3 milliárd dollárt fektetett megújuló energiás projektekbe, amivel az említett mennyiséget előállítják. Azt ugyanakkor leszögezte Urs Hölzle, hogy a felhasználás és az előállítás helye nem feltétlen egyezik meg, hiszen az erőművek és a - legnagyobb energiaigénnyel rendelkező - szerver- és adatközpontok általában földrajzilag eltérő helyen találhatóak. A Google vezetője azt is hangsúlyozta, hogy jelenleg ők a vállalati szférában a világ legnagyobb megújuló energiafelhasználók.

A technológiai cégeket ugyan számos ok miatt éri időnként kritika - elég csak a Facebook jelenlegi adatkezelési botrányára gondolni - ugyanakkor a környezetvédelem terén igyekeznek "trendsetter"-ek lenni. A Google mellett például az Amazon is nagyon komoly lépéseket tett a közelmúltban a megújuló energia használat terén. Az internetes kereskedelemben piacvezető vállalat tavaly októberben adta át a világ egyik legnagyobb szélerőmű parkját.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.