<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ezúttal az amúgy sem olcsó dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum projektje drágult 115 millió forinttal.

155 millió forinttal többet kell költeni a dél-pesti utánpótlás-nevelési centrumra - derül ki az uniós közebszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. Így már nettó 4,009 milliárd forintba kerül a teljes beruházás - persze, ha a kivitelezés végéig nem lesz szükség újabb költségnövelő módosításokra.

Az eredetileg 3,89 milliárdosra tervezett közbeszerzést pont egy évvel ezelőtt nyerte el a stadionépítésekben jártas, felcsúti székhellyel is rendelkező Pharos 95 Kft. és Wire-Vill Energetikai és Ingatlanfejlesztő Kft. párosa.

Dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum látványterve
Dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum látványterve

A mostani módosításra - ahogy az általában jellemző - előre nem látható tényezők miatt volt szükség. A vállalkozó 2017. november 13-n jelentett be akadályközlést a katasztrófavédelemhez az egyik terület szennyvíz- és csapadékvíz elvezetés vízjogi létesítési engedélyével kapcsolatban. Engedély hiánya miatt a Gyáli patak egyik ágának módosítását nem tudta megkezdeni, így a folyamatos kivitelezés érdekében a munkafolyamatok térbeli és időbeli átütemezésére volt szükség. Ez pedig költségnövekedést eredményezett.

A projekt kivitelezésére egyébként szerződés szerint 492 nap áll a vállalkozók részére, ami kicsivel több mint 16 hónapot jelent. Ebből kiindulva a beruházás idén nyáron el is készülhet elméletileg.