2018. március 8. 12:13
mfor.hu

Ezúttal az amúgy sem olcsó dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum projektje drágult 115 millió forinttal.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

155 millió forinttal többet kell költeni a dél-pesti utánpótlás-nevelési centrumra - derül ki az uniós közebszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. Így már nettó 4,009 milliárd forintba kerül a teljes beruházás - persze, ha a kivitelezés végéig nem lesz szükség újabb költségnövelő módosításokra.

Az eredetileg 3,89 milliárdosra tervezett közbeszerzést pont egy évvel ezelőtt nyerte el a stadionépítésekben jártas, felcsúti székhellyel is rendelkező Pharos 95 Kft. és Wire-Vill Energetikai és Ingatlanfejlesztő Kft. párosa.

Dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum látványterve Dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum látványterve

A mostani módosításra - ahogy az általában jellemző - előre nem látható tényezők miatt volt szükség. A vállalkozó 2017. november 13-n jelentett be akadályközlést a katasztrófavédelemhez az egyik terület szennyvíz- és csapadékvíz elvezetés vízjogi létesítési engedélyével kapcsolatban. Engedély hiánya miatt a Gyáli patak egyik ágának módosítását nem tudta megkezdeni, így a folyamatos kivitelezés érdekében a munkafolyamatok térbeli és időbeli átütemezésére volt szükség. Ez pedig költségnövekedést eredményezett.

A projekt kivitelezésére egyébként szerződés szerint 492 nap áll a vállalkozók részére, ami kicsivel több mint 16 hónapot jelent. Ebből kiindulva a beruházás idén nyáron el is készülhet elméletileg.